پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: دلشوره مستاجران و کفشهای آهنینی که باید به پا کنند
ایسنا/آذربایجان غربی در حالیکه غرق در افکارم عبور شهروندان را نظاره گر بودم، ناگهان گلایه بانویی از وضعیت آشفته بازار مسکن و افزایش بی در و پیکر اجازه خانه رشته افکارم را پاره کرد، او از کلافگی خود و همسرش به خاطر جواب کردن صاحب خانه و همتی که گویا بیشتر از یک ماه برای پیدا کردن خانه ای با وسع مالیشان بی ثمر بود تعریف می کرد…
چند سالی است که معضل مسکن نقل محافل شده است؛ داستان گرانی سرسام آور هر متر مربع خانه و اجاره بهایی که بی حساب و کتاب بر اساس خواسته صاحبان مساکن یا دندان گردی مشاورین املاک با هدف دریافت کمیسیون معامله، سر هر شنونده ای را به درد می آورد.
صاحب خانه ها جانب انصاف را رعایت نمی کنند
رضا شهروند ارومیه ای که بیش از ۱۰ سال از زندگی مشترکش می گذرد و مستاجر است، با اشاره به اوضاع بد بازار اجاره بها و رهن به ایسنا گفت: سال گذشته برای پیدا کردن خانه ای دو خواب با متراژ ۱۰۰ متری آواره بنگاههای مسکن بودم، چون مبالغ رهن و یا اجاره بها با وسع حقوق کارمندی من سازگار نبود.
وی گفت: هرچند گرانی مختص به استان ما و یا شهر ارومیه نیست اما صاحب خانه ها هم جانب انصاف را رعایت نمی کنند و با هر بار مراجعه به مشاورین املاک، با شنیدن قبمت اجاره بها و رهن خانه دود از سرم بلند می شد خانه ای که احتمالا باید سر سال به فکر تعویضش باشم..
این شهروند خواستار نظارت بیشتر مسئولین بر بازار مسکن شد و گفت: برخی مشاورین املاک آتش قیمتها را باد می زنند تا کمیسیون بیشتری نصیبشان شود.
مدیریت بازار مسکن با جدیت پیگیری می شود
استاندار آذربایجانغربی گفت: مدیریت بازار مسکن یکی از مطالبات اصلی مردم است و این امر نیز با جدیت از طرف دولت پیگیری میشود.
محمدصادق معتمدیان در دوازدهمین جلسه شورای تامین مسکن آذربایجانغربی، گفت: ساماندهی مشاوران املاک از مسائل مورد توجه بوده و در گام نخست باید اطلاعات فعالان این حوزه تکمیل و یک بانک اطلاعاتی دقیق در این حوزه تشکیل شود.
معتمدیان افزود: باید نظارت و رصد دقیق از واحدهای بنگاه املاک انجام گیرد و در صورت شناسایی متخلفان، پلمب واحدهای متخلف انجام شود.
وجود ۷۰۰ مشاور املاک فاقد پروانه در آذربایجان غربی
وی بیان کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده باید در سریعترین زمان ممکن ۷۰۰ واحد مشاور املاک فاقد پروانه سطح استان ساماندهی شوند و در صورت عدم اقدام متقاضی، باید اقدامات لازم در کوتاهترین زمان ممکن اعمال شود.
معتمدیان با اشاره به لزوم تسریع در شناسایی واحدهای خالی، بیان کرد: شرکتهای خدمات رسان در شناسایی واحدهای خالی اقدامات لازم را انجام دهند تا این واحدها نیز شناسایی و تعیین و تکلیف شوند.
وی تاکید کرد: باید اطلاع رسانی دقیقی در سطح جامعه صورت گیرد تا صاحبان املاک، اطلاعات واحدهای مسکونی خود را در سامانه اطلاعات مربوط به املاک ثبت کنند.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن برای متقاضیان اظهارکرد: بانکهای عامل طی ۲ ماه کل متقاضیان در آذربایجانغربی را ساماندهی و تسهیلات را پرداخت کنند.
حدود ۶۷ هزار واحد مسکونی خالی در آذربایجانغربی
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی گفت: بر اساس آمارهای سرشماری نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵، حدود ۶۷ هزار واحد مسکونی خالی در آذربایجانغربی وجود دارد که ۲۵ هزار ۷۰۰ واحد مسکونی مربوط به شهر ارومیه است.
سید محسن حمزهلو در دوازدهمین جلسه شورای تامین مسکن آذربایجانغربی، اظهار کرد: شناسایی واحدهای خالی از دیگر موارد مورد پیگیری است که برای جلوگیری از احتکار واحد مسکونی با جدیت اجرایی میشود تا بازار مسکن در آذربایجانغربی ساماندهی شود.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی بنگاههای املاک از دیگر مسائل مورد توجه در ساماندهی بازار مسکن است و عملکرد مشاوران املاک تحت نظارت ناظران ویژه قرار میگیرد، اضافه کرد: ساماندهی مشاوران املاک طی روزهای آینده آغاز میشود و اقدامات لازم در خصوص بنگاههای فاقد پروانه اعمال خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی در خصوص روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در آذربایجانغربی، گفت: ۳۴ هزار متقاضی واجد شرایط نهضت ملی مسکن در این استان وجود دارد و تاکنون برای ۳۰ هزار نفر تخصیص زمین صورت گرفته است.
حمزهلو با اشاره به افزایش تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، افزود: تسهیلات بانکی نهضت ملی مسکن ۵۵۰ میلیون تومان شده و نرخ سود بانکی تسهیلات مسکن نیز از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافته است.
۶هزار بنگاه معاملاتی املاک در آذربایجان غربی توسط بازرسان مسکن نظارت میشوند
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی گفت: در حال حاضر ۶ هزار بنگاه مشاور املاک در سطح استان در حال فعالیت هستند که روند بازرسی ها از این صنف در استان آغاز شده است.
ساماندهی بازار مسکن یکی از سیاستهای جدی دولت است
وی با اشاره به اهمیت نظارت بر بازار مسکن گفت: روند نظارت و بازرسی های حوزه مسکن به صورت کاملا برنامه ریزی شده انجام می گیرد چرا که یکی از سیاست های جدی دولت ساماندهی حوزه مسکن است.
یک سوم پرونده های ورودی به محاکم قضایی مربوط به حوزه املاک است
دادستان عمومی و انقلاب مرکز آذربایجان غربی نیز در جلسه ساماندهی املاک استان گفت: یک سوم پرونده های ورودی به محاکم قضایی مربوط به حوزه املاک است عدم اطلاع مردم، سودجویی فرصت طلبان و افزایش کلاهبرداری ها باعث افزایش مشکلات زیادی در این بخش شده است.
حسین مجیدی گفت: تمامی قراردادها و مبایعه نامه ها باید در سامانه های ویژه مسکن ثبت شود و بر اساس قانون در هر مشاور املاکی رفتار مجرمانهای اتفاق بیفتد به طور حتم با آن برخورد شده و بنگاهی املاک غیرمجاز و بدون پروانه پلمب خواهد شد.
جلال تقی دخت معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی، نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: ۵ تیم متشکل از ۴۰ ناظر، بازرسی های مشترک از ۳ هزار بنگاه معاملات املاک در سطح شهرستان ارومیه را انجام می دهند و باید طی ۲ هفته تمام ۳ هزار مشاور املاک سطح شهرستان ارومیه تحت نظارت و بازرسی قرار گیرند.
در این بین، مستاجران و برخی مشاوران املاک معتقدند نبود نظارت و مدیریت صحیح بر بازار مسکن باعث شده مالکان از آب گل آلود ماهی گرفته و هرقدر دلشان میخواهد قیمتها را افزایش دهند.
اگر چه عزم دولت و مسئولان ساماندهی حوزه مسکن بوده و در سطح استان بازرسان مسکن و نمایندگان دستگاه های مربوطه اقدام به نظارت بر عملکرد بنگاه های مشاور املاک می کنند اما با توجه به شرایط موجود می طلبد رصد دقیق بازار مسکن و برگزاری جلسات شورای تامین مسکن به صورت هفتگی انجام گیرد و حضور مستمر و جدی دستگاههای اجرایی مربوطه انجام شود تا شاید آبی بر آتش بازار مسکن پاشیده شود.
انتهای پیام
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « دلشوره مستاجران و کفشهای آهنینی که باید به پا کنند » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید