ضرورت شکل‌دهی نظام‌واره هویتی برای پیشرفت کشور

پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: ضرورت شکل‌دهی نظام‌واره هویتی برای پیشرفت کشور

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: باید با استفاده از عناصر هویتی، یک نظام‌واره هویتی ایجاد کنیم تا پیشرفت استان و کشور را به دنبال داشته باشیم.

فرزاد مخلص الائمه، یکشنبه ۲۵ تیرماه در آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره ملی فرهنگی و هنری هویت استان مرکزی اظهار کرد: جریان هویتی که در استان دنبال می‌شود مبتنی بر این است که هر موجودیت زنده انسانی، یک شاکله جسمی و مادی و یک شاکله معنوی و درونی دارد. شاکله جسمی، اگر یک انسان باشد همان جسم و فیزیک بدنی اوست، اما شاکله معنوی در خصوص آحاد اشخاص جامعه است که به آن شخصیت می‌گوییم.

استاندار مرکزی اضافه کرد: اگر موجودیت زنده انسانی در یک جامعه یا گروه انسانی باشد به آن هویت می‌گوییم و آن ویژگی‌هایی که جامعه‌ها را از هم جدا می‌کند و عامل حرکت و پیشرفت است، هویت است که ذاتا مقتدر و قابل رشد است. یک ساختمان ممکن است در ظاهر فرسوده باشد اما اگر در زیر آن ساختمان گنجی پنهان باشد به اقتضای وجود گنج، آن ساختمان قابل بازسازی است و هویت در جامعه نیز دقیقا همین نقش را دارد.

مخلص الائمه با بیان اقدامات مجموعه‌های استان در شکل‌دهی هویت گفت: ما در ابتدای کارمان در استان، مولفه‌های شکل دهنده و مقوم هویت را شناسایی کردیم چراکه استان مرکزی ترکیبی از شهرستان‌ها و قومیت‌های مختلف است. در ادامه، روابط متعدد و تاثیرات مولفه‌های هویتی را نیز شناسایی کردیم و ارتباط آنها را با سایر عناصر هویتی کشور مورد هدف قرار دادیم.

استاندار مرکزی افزود: ما در جریان گفتمان‌سازی هویت به دنبال تقویت عناصر هویتی بودیم. باید با استفاده از عناصر هویتی، یک نظام‌واره هویتی ایجاد کنیم تا پیشرفت استان و کشور را به دنبال داشته باشد. تدوین و پیاده سازی نظام هویتی استان، در حال بدل شدن به یک گفتمان در سطح نخبگان، دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی و توده‌های مردمی است.

وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر، کمتر گفت و گوی فرهنگی و اجتماعی در استان داشته‌ایم که به موضوع هویت در آن اشاره نشده باشد، گفت: استان مرکزی مهد فرهنگ و صنعت در کشور است و معتقدیم که ظرفیت‌های استان از تهدیدها و مشکلاتش بیشتر است. باید به تدریج تکالیف و برنامه دستگاه‌ها را پیرامون موضوع هویت مشخص کنیم. در آینده نزدیک نیز همایش علمی و پژوهشی هویت را خواهیم داشت.

مخلص الائمه با تاکید بر اینکه گفتمان با گفت و گو متفاوت است، تصریح کرد: این گفتمان است که شکل می‌گیرد و در ذیل گفتمان‌ها، گفت و گو و سایر حرکت‌ها شکل می‌گیرد. این جشنواره و همایش نیز یکی از خروجی‌های جریان گفتمان سازی است. هر گفتمانی، اجزای متفاوتی دارد که به تدریج عرضه می‌شود و هرکس باید نقشش را در گفتمان به درستی ایفا کند.

بهنام نظری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز اظهار کرد: بحث هویت، یکی از ابتدایی‌ترین و بنیادی‌ترین نیازهای هر انسانی تلقی می‌شود و یک عنصر بسیار تعیین کننده در زندگی فردی، خانواده، اجتماع و در عرصه بین الملل است.

وی با بیان اینکه استکبار جهانی تلاش کرده تا هویت تمام کشورها را به سمت فرهنگ غربی خود تمایل دهد، افزود: کشورهایی مانند ایران که پیشینه تاریخی بزرگ و اصیل داشتند در برابر استکبار ایستاده‌اند و فرهنگ خود را حفظ کرده اند. خصوصا از ۴۴ سال پیش تاکنون با رهبری معمار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری، در عرصه هویت و دفاع از اسلام ناب یک شاخصه هویتی بسیار مهم و قابل تحسینی را به برکت خون شهدا بدست آورده‌ایم.

نظری با اشاره به وجود ۲۵ درصد مفاخر کشور در استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی، با وجود مولفه‌های قوی در هویت، متاسفانه در چند سال اخیر در حالت سکون و بی‌حرکتی مانده است. هدف ما از این جشنواره، شناسایی و برجسته‌سازی هویت استان بوده و قطعا با توجه به الزامات و مولفه‌های استان، قطار هویت حرکت خواهد کرد و امیدواریم سال‌های آینده نیز محتوا و برنامه‌های فاخری ارائه شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی با تاکید بر این‌که دولت سیزدهم هویت بخشی را در رأس کار خود قرار داده است، گفت: ما تلاش کردیم تا حلقه‌های مفقوده در بحث هویتی را از صندوقچه‌های استان بیرون آورده و مقابل دیدگان مردم ایران به نمایش بگذاریم. بخشی از مفاخر استان در کشور بی نظیر هستند و می‌توان به عنوان هویت‌های ملی از آن‌ها نام برد.

وی تصریح کرد: دستگاه‌های مختلف استان، نهادهای مردمی و هیئت‌های اندیشه ورز با تاکید و حمایت استاندار مرکزی این جشنواره را شکل دادند که چنین کاری در استان بی‌سابقه بود و امیدواریم این جشنواره بستر اتفاقات بعدی باشد. ۷۰ جلسه توسط هیئت‌های اندیشه ورز هویتی استان در طول این مدت تشکیل شد که در هر جلسه بالای ۲۰ فرهیخته شرکت داشتند. هم‌چنین جلسات متعددی در دستگاه‌های اجرایی مختلف متناسب با شاخصه هویتی آن دستگاه در راستای گفتمان سازی تشکیل شد.

نظری با اشاره به محورهای جشنواره گفت: جشنواره در پنج محور عکاسی، فیلم با ۳۰ اثر، قصه گویی با ۳۷۸ اثر، طراحی پوستر با ۱۹ اثر و خوشنویسی با ۲۰۰ شرکت کننده برگزار شد. حوزه هنری استان، دانشگاه فرهنگیان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مسئولیت برگزاری محورها را برعهده داشتند که بسیار کمک کننده به ما بودند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از برگزیدگان اولین جشنواره هویت استان مرکزی تجلیل شد.

انتهای پیام

بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.

لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « ضرورت شکل‌دهی نظام‌واره هویتی برای پیشرفت کشور » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.

( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *