کمبود ۳۰۰۰ اتوبوس برای اربعین/ تلاش برای واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس

پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: کمبود ۳۰۰۰ اتوبوس برای اربعین/ تلاش برای واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس

وزیر راه و شهرسازی به انجام اقدامات موثر به‌منظور افزایش تعداد ناوگان ضروری در ایام اربعین تاکید کرده؛ با وجود این در حال حاضر حداقل حدود ۳۰۰۰ اتوبوس برای این ایام کمبود وجود دارد که معاون سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از تلاش برای واردات ۲۰۰۰ اتوبوس و تامین اتوبوس داخلی در هماهنگی با شرکت‌های حمل‌ونقلی خبر داده است.

به گزارش ایسنا،  مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی چند روز پیش در جلسه ستاد هماهنگی سفرهای اربعین، ضمن بررسی گزارش عملکرد سال گذشته سازمان‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی در ایام اربعین و برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام‌شده برای سال جاری، بر رفع موانع و مشکلات سال‌های گذشته و بهبود خدمات برای ایام اربعین سال ۱۴۰۲ تاکید کرد و بهسازی مسیرها و پایانه‌های مرزی و ارتقا کیفیت سطح خدمات‌دهی به زائران در پایانه‌ها را از جمله اقداماتی برشمرد که لازم است در اربعین ۱۴۰۲ با دقت نظر بیشتری اجرایی شود.

بذرپاش همچنین خاطرنشان کرد: در حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای، انجام اقدامات موثر با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود و با کمک سایر دستگاه‌ها، به‌منظور افزایش تعداد ناوگان ضروری است. همچنین باید نسبت به افزایش ایمنی جاده‌ها و مسیرهای سفرهای اربعین اقدامات مورد نیاز انجام شود.

ایمن‌سازی و آماده‌سازی در مرزهای اربعین

در این راستا رضا اکبری -معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بخشی از برنامه‌ها و اقدامات اجرایی آن سازمان را برای تسهیل در سفرهای اربعین تشریح کرد و گفت: سازمان راهداری برای ایام اربعین سه سرفصل را در دستورکار قرار داده است که شامل ایمن‌سازی و آماده‌سازی در مرزهای اربعین در شش استان سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان‌غربی، آماده‌سازی پایانه‌های مرزی و تامین اتوبوس برای زائران از طریق واردات و سیستم‌های داخل است که در این سه بخش کارها در حال پیگیری و انجام است.

وی ادامه داد: در خصوص ایمن‌سازی و آماده‌سازی در مرزهای اربعین در شش استان منتهی به مرزهای اربعین، ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته و هم‌اکنون حدود ۱۰۰۰ پروژه‌ در این بخش فعال است که  برنامه داریم تا قبل از آغاز سفرهای اربعین این پروژه‌ها به اتمام برسد. این پروژه‌ها شامل روکش آسفالت، خط‌کشی، ‌ ایمن‌سازی و اصلاح نقاط حادثه‌خیز مربوط به مسیرهایی است که به مرزها منتهی می‌شود. هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی این بخش بالای ۵۰ درصد است و به‌زودی به اتمام می‌رسد تا سفری ایمن برای هموطنان در ایام اربعین رقم بخورد.

آماده‌سازی پایانه‌های مرزی اربعین با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار

معاون سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سرفصل دوم را در بخش تمهیدات اربعین شامل آماده‌سازی پایانه‌های مرزی عنوان کرد و دراین‌باره توضیح داد: تعدادی پروژه برای خدمات بهتر به زائران در پایانه‌ها تعریف شده که شامل توسعه پایانه‌ها، نظافت و رنگ‌آمیزی پایانه‌ها، احداث سرویس‌های بهداشتی جدید در طول مسیر، خرید تجهیزات خنک‌کننده و آبسردکن، احداث سایبان، توسعه و آسفالت داخل پایانه‌ها و توسعه ساختمان‌ها و سیستم‌های تاسیساتی در پایانه‌هاست.  در پایانه‌های شش استان مسیرهای اربعین برنامه کاری تعریف و حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای اینکار تخصیص یافته است که قبل از اربعین این بخش نیز به اتمام خواهد رسید.

تامین اتوبوس زائران اربعین از طریق واردات و هماهنگی با شرکت‌های حمل‌ونقل داخلی

اکبری تمهید سوم را شامل تامین اتوبوس برای زائران عنوان کرد و با تاکید بر اینکه مهمترین چالش در ایام اربعین تامین اتوبوس و وسایل حمل‌ونقل عمومی است، برنامه‌های سازمان را در این‌باره شامل تامین واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس و همچنین تامین اتوبوس داخلی در هماهنگی با اصناف و شرکت‌های حمل‌ونقلی عنوان کرد و گفت: طبق جلسات و مصوباتی که در دولت اخذ شده، مقرر است تا ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس به سیستم ناوگان حمل‌ونقل عمومی افزوده شود.

وی در گفت‌وگو با وزارت راه و شهرسازی در خصوص کمبودهای اتوبوس در ایام اربعین برای جابه‌جایی زائران توضیح داد: هم‌اکنون حداقل حدود ۳۰۰۰ دستگاه کمبود وجود دارد که بخشی از آن با مصوباتی که در سطح دولت و معاون اول رییس جمهور اخذ شده قرار است از طریق وزارتخانه‌ها تامین شود.

معاون سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: ارتقای سیستم‌های هوشمند برای مدیریت بهتر ناوگان از جمله دوربین‌ها، سامانه‌های ترددشمار که بتوانند وقت‌گیری و پایش ناوگان اتوبوسی سطح کشور را داشته باشند تا در کمترین زمان اتوبوس لازم را در مرزها تامین کنند، بخش دیگری از تمهیدات سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در این بخش است. در حال حاضر تیم تحلیلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با در اختیار داشتن آمار تردد ۴ تا ۵ ساعت گذشته در مرزهای اربعینی تحلیل خوبی از پیش‌بینی تردد در هر مرز در اختیار دارد که تا حد دقیقی می‌تواند تحلیل کند که در هر مرز چند میلیون نفر و در چه روزهایی تردد می‌کنند و در همان روزها برنامه‌ریزی برای تامین ناوگان و تسهیل در تردد، انجام شود.

به گزارش ایسنا، استفاده از حمل‌ونقل جاده‌ای در سال‌های گذشته یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای سفرهای اربعین بوده؛ البته بخشی از این سفرها با ماشین‌های شخصی انجام می‌شود اما به‌طور میانگین ۳۵ درصد از زائران با حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای به عتبات مشرف می‌شوند و از این رو فراهم کردن امکانات حمل‌ونقل جاده‌ای اهمیت زیادی دارد؛ کما اینکه سال گذشته نیز مشکلات زیادی در زمینه کمبود اتوبوس برای سفرهای اربعین و به‌تبع آن برای سفرهای داخلی وجود داشت.

انتهای پیام

بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.

لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « کمبود ۳۰۰۰ اتوبوس برای اربعین/ تلاش برای واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.

( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *