توضیحات معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی در خصوص جمع‌آوری بخشی از سرای “عزیزالله‌اف”

پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: توضیحات معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی در خصوص جمع‌آوری بخشی از سرای “عزیزالله‌اف”

ایسنا/خراسان رضوی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: بخشی از سرای عزیزالله‌اف به لحاظ سازه‌ای وضعیت خطرناکی داشت که قابل مرمت و استحکام‌بخشی نبود، بنابراین مجبور هستیم بخشی از این قسمت را جمع‌آوری و مجدد با بنای جایگزین برپا کنیم.

احسان زهره‌وندی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر تخریب بخشی از سرای عزیزالله‌اف در جریان مرمت اظهار کرد: با تفاهمی که با شهرداری و کسبه انجام شد و با پیگیری‌های نمایندگان مجلس و فرماندار مشهد این کار به سرانجام رسید و مرمت سرای عزیزالله‌اف آغاز شده است.

وی ادامه داد: طرحی که برای مرمت سرا تهیه شده بود در شورای فنی میراث فرهنگی مصوب و همان طرح به پیمانکار ابلاغ شد که اکنون کار اجرایی آن در حال انجام است.

توضیحات معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی در خصوص جمع‌آوری بخشی از سرای "عزیزالله‌اف"

زهره‌وندی با بیان اینکه مرمت ساختمان به ۳ قسمت تقسیم شده است، عنوان کرد: در یک بخش موضوع مرمت مطرح است. در بخش دوم که قسمت میانی بوده قرار شد با درز انقطاعی از ۲ قسمت دیگر جدا باشد تا به لحاظ سازه‌ای کنترل شود که این بخش نیز در حال مرمت است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: قسمت سوم به لحاظ سازه‌ای وضعیت خطرناکی داشت که قابل مرمت و استحکام‌بخشی نبود، بنابراین مجبور به جمع‌آوری بخشی از این قسمت شدیم تا در ادامه با بنای جایگزین آن را برپا کنیم. این قسمت با همان طرح و نقشه اولیه، مجدد اجرا می‌شود. مصالح تزئینی جمع‌آوری، بسته‌بندی و نگهداری شده و دوباره در کار پیاده و اجرا می‌شوند. در حال حاضر کار با سرعت خوبی در حال انجام است.

توضیحات معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی در خصوص جمع‌آوری بخشی از سرای "عزیزالله‌اف"

وی بیان کرد: در قسمتی که واچینی در حال انجام است، حساسیت‌هایی ایجاد شده و اینگونه نیست که بنا تخریب شده باشد، بلکه تمام مصالح تزئینی و عناصر ارزشمند که جنبه تاریخی و هنری دارند، جمع‌آوری و مجدد استفاده می‌شود اما چون سازه خطرناک است و مشکل زیادی دارد مجبور هستیم این بخش را جمع‌آوری، پی‌های ساختمان را استحکام‌بخشی و بنای جایگزین را پیاده کنیم.

زهره‌وندی اضافه کرد: سیستم سازه‌ای این بخش جداگانه کار می‌شود و بنا به نظر کارشناسان و متخصصان بهترین راهکار این است که در بخش سوم سازه جایگزین استفاده شود. تمام ساختمان با مقیاس بسیار مناسب مستندسازی و عکاسی شده و ساختمانی که پیاده می‌شود همان ساختمانی است که قبل از واچینی وجود داشته و تغییری در طرح و ظاهر ساختمان ایجاد نمی‌شود، اما کالبد باید دارای سازه جایگزین باشد.

انتهای پیام

بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.

لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « توضیحات معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی در خصوص جمع‌آوری بخشی از سرای “عزیزالله‌اف” » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.

( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *