پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: معرفی انواع کلایمرها
کلایمر (Climber) که نام دیگر آن داربست معلق (Suspended Scaffolding) است، در ایران با نام بالابر نما نیز شناخته شده است. این ابزار کابردی با طولی مابین 2 تا 6 متر به جهت اموری مانند جابجایی تجهیزات، بالابردن ابزار و مصالح، تعمیرات مرتبط با نمای ساختمان و بیشتر از همه برای تمیزکاری نما مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ارتفاعنوردان ایران، در این متن میخواهیم تا مطالبی را درباره موضوع تعمیر، نگهداری و نظافت نمای ساختمانهای مرتفع با استفاده از کلایمر صحبت کنیم. در ابتدا خواهیم گفت که کلایمر چیست و در ادامه به کاربردهای آن و لزوم خرید کلایمر، اشاره خواهیم نمود.
در واقع شما با خرید کلایمر جانشینی مناسب برای داربستهای ساختمانی سنتی خواهید داشت. یکی از مشکلات داربستهای متداول زمانبر بودن نصب آنها است که در ادامه هزینه نیز به همراه خواهد داشت.
انواع کلایمرهای مورد استفاده برای ساختمانهای بلند
طراحی کلایمرها اغلب با در نظر داشتن نوع کاربری، ضریب امنیت و ظرفیت تعریف شده است و در انواع، مدل و سایزهای متفاوتی تولید میشوند. این محصول از نظر روش حرکت به دو دسته حرکت عمودی و عمودی-افقی تقسیمبندی میگردد. تفاوت کلایمرهایی حرکت عمودی-افقی دارند با کلایمرهایی که حرکتی عمودی دارند در ریلی است که در بالای ساختمان قرار میگیرد و امکان حرکت جانبی را فراهم مینماید. هدف شما از خرید کلایمر با توجه به نیازتان از طراحی دستی یا برقی در حرکتهای جانبی کلایمرها میتواند متفاوت باشد. در واقع کلایمرهایی که از حرکت عمودی و افقی بهرهمند هستند از قیمت بالاتری نسبت به نوع دیگر برخورداند. این محصولات با توجه به موتوری که دارند در دو نوع تقسیم میشوند در ادامه به توضیح درباره آنها میپردازیم.
کلایمر دستی یا مکانیکی
کلایمر مکانیکی که با نام کلایمر دستی نیز از آن نام برده میشود؛ از نوع ساده بالابرها است که جایگزین داربست میباشد. در این دستگاه حرکت سبد صرفا با نیروی دست امکانپذیر است. در این نوع از کلایمرها کارگران با چرخاندن وینچی که به سیمهای نگهدانده بالابر اتصال دارد، آن را حرکت میدهند. در بیشتر موارد این محصول قابلیت حرکت افقی به چپ و راست را ندارد و صرفا حرکت عمودی میسر است. به علت دشوار بودن کار با آنها، در ساختمانهایی که ارتفاع زیادی دارند کاربرد مناسب نداشته و برای سازههای کوچکتر توجیه پذیرند. کلایمرهای مکانیکی برای جابهجایی نفرات نیز کاربرد دارد اما سرعت پایینتری نسبت به نوع برقی دارند.
کلایمر برقی یا اتوماتیک
خرید کلایمر برقی به عنوان یک جایگزین بسیار موثر برای داربست بسیار توجیهپذیر است. این نوع از کلایمرها با کمک سیستم الکترو موتور کار میکند و برای نگهداری از نمای ساختمانهای بلند و آسمانخراشها مورد استفاده فراوان قرار میگیرد. در این نوع کلایمر از موتور برقی استفاده میشود که کار بالا و پایین بردن سبد را برای شما به آسانی انجام میدهد. این نوع کلایمر مجهز به یک جعبه فرمان و دکمههای مختلف برای کنترل دستگاه میباشد. کار با کلایمر برقی بسیار سادهتر از نوع مکانیکی بوده و هدایت آنها در جهتهای مختلف افقی و عمودی میسر است.
خرید کلایمر چه کاربردهایی دارد؟
خرید کلایمر برای شما بسیار کاربردی خواهد بود زیرا هم خودتان میتوانید از آن استفاده نموده و هم در مواقعی که به آن نیاز ندارید میتوانید آن را به دیگران اجاره دهید. دستگاههای کلایمر کاربردهای بسیار مهمی در نگهداری از نمای انواع سازهها و ساختمانها دارند. تمیز نگهداشتن نمای سازههای بلند و برجها از جمله موضوعات چالشی بودند که با کمک کلایمرها به کاری ساده و کم هزینه تبدیل شدهاند.
از مهمترین فواید خرید کلایمر میتوان به مواردی نظیر دسترسی به نمای ساختمانهای بلند، تعمیر و نگهداری، نظافت، بازسازی نمای سازههای بلند، پوشش درز انقطاع، نصب کامپوزیت پنل، نقاشی و … اشاره کرد. بدون دستگاه کلایمر انجام بسیاری از فعالیتها مانند نگهداری، تعمیر و نظافت فضاهای محیطی سازههای بلند به سختی و همراه با هزینه بالا انجام پذیر خواهد بود. این دستگاهها علاوه بر کمک به دسترسی کارگران به بخشهای مختلف، برای جابهجایی تجهیزات کوچک نظیر دستگاه فوم بتن کوچک برای تعمیرات نمای ساختمان نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
شما میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی به جهت تهیه کلایمر با بهترین مرجع آن در کشور یعنی راپینی در ارتباط باشید.
انتهای رپرتاژ آگهی
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « معرفی انواع کلایمرها » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید