پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: کافه ایران دخت؛ داستان خلق یک ایده
ایسنا/گلستان معاون فرهنگی تربیتی دختران اتحادیه انجمن های اسلامی استان معتقد است که نیاز جامعه زنان را باید دید؛ زنان و دختران ما نیاز به تفریح دارند و داشتن تفریحات سالم نیاز هر زنی با هر عقیده ای است.
فکر گفت و گو با سیما رامین نژاد از جایی شکل گرفت که روبان قرمز افتتاحیه اولین کافه دخترانه شمال کشور توسط مسئولین قیچی شد و “ایران دخت” نامی بود که برای این نوگل تازه شکفته نهاده بودند؛ پنجره های ارسی که در ایوان حیاط این خانه نور خورشید را رنگ میزند جانی تازه میبخشد به سپیدی های دیوار.
آنچه میخوانید گفت و گویی است در روزی پاییزی درباره تولد یک ایده با معاون فرهنگی تربیتی دختران اتحادیه انجمن های اسلامی در استان گلستان.
ایسنا: ایده اصلی چه بود؟
به سبب فضای کاری که در حوزه دختران در اتحادیه وجود داشت و تعامل مداوم با آنها به صورت تجربی و پژوهشی نیازسنجی انجام شد؛ در ابتدا طرح ما این بود که مجتمع اختصاصی برای دختران راه اندازی کنیم با فضایی تقریبا ۲۰۰ متر و مجموعه بازی ها و تفریح هایی که دختران برای تخلیه انرژی نیاز دارند، مانند روف گاردن، کافی شاپ، آتلیه و غیره با در نظر گرفتن اقتضاعات به خصوص حوزه دختران.
برنامه این بود که ما روزی ۵۰ دانش آموز را در طول سال تحصیلی مهمان کنیم و دو الی سه ساعت فضای بازی با محوریت هویتی داشته باشند، سپس وارد قسمت کافه گفت و گو شده و به بیان دغدغه ها و گره های ذهنی شان بپردازند.
ایسنا: برای طی این مسیر کفش آهنی پوشیدید و دل به دریا زدید؟
واقعیت این است چند سالی را در حال رایزنی با مسئولین هستم، این طرح را همه جا و درحضور همه مسئولین عنوان کردم و تنها کسی که آن را پذیرفت آقای سید النگی شهردار گرگان بود که بسیار خوشحال شدند و ازآن استقبال کردند؛ تنها روزنه امید ما در این مسیر آقای سید النگی شدند و به جرئت میتوانم بگویم، من دغدغه برطرف کردن نیازهای حوزه دختران را فقط در وجود ایشان دیدم.
ایسنا: مکان فعلی متعلق به کدام سازمان است؟
ما پیشنهاد دادیم و گفتیم یک زمینی پشت اتحادیه است که مالکیت آن با آموزش و پرورش است اما اختیارش را اتحادیه در دست دارد با یک تفاهم نامه بین اتحادیه، شهرداری و آموزش و پرورش، شهرداری بیاید و این مکان را بسازد؛ کلنگ آغاز آن با بازدید آقای سیدالنگی در تیرماه سال جاری زده شد و هم اکنون فضایی با زیربنای تقریبا ۵۰۰ متر که ۱۰۰ متر آن مسقف است آماده و در صورت تجهیز قابل بهره برداری میباشد.
ایسنا: چرا دختران باید این کافه را برای اوقات فراغت انتخاب کنند؟
این جا مکانی است که دختران جوان و نوجوان ما به راحتی میتوانند در امنیت و آرامش کامل و بدون حجاب حضور داشته باشند، با هم گفت و گو کنند و به بازی بپردازند؛ ببینید یک دختر از خانه خارج میشود کجا برود؟ چه تفریحی دارد؟ من با مسئولین صحبت میکردم و میگفتم شما دغدغه حجاب دارید؟ دغدغه عفاف دارید؟ اگر اینطور است شما باید نیاز جامعه زنان را ببینید.
زنان و دختران ما نیاز به تفریح دارند؛ من اصلا نمی خواهم دو قطبی مذهبی و غیرمذهبی بسازم، داشتن تفریحات سالم نیاز هر زنی با هر عقیده ای است و این چیزی نیست که بگوییم این گروه میخواهند و آن گروه نمیخواهند ما دنبال جایی هستیم که همه احساس راحتی و امنیت کنند.
ایسنا: چرا در قدیم نیاز به داشتن چنین مکان هایی حس نمیشد؟
به این دلیل بود که امثال این فضاها، کنار هم بودن ها و گعدههای زنانه فراهم بود و لزومی بر وجود مکان هایی به این شکل حس نمیشد، درگذشته هر خانهای یک حیاطی داشت و دختران و بانوان یک فضای اختصاصی برای خودشان و یک جمع زنانه داشتند که دور هم جمع شوند و به گفت و گوی حضوری بپردازند اما الان و به اقتضای زمان یعنی شرایط اقتصادی و کوچکتر شدن خانهها اکثر روابط یا بسیار کمرنگ شدهاند یا در بستر مجازی و با کوچکترین پیوندی شکل گرفتهاند.
ایسنا: علت مهم بودن گعدههای( دور هم نشستن) زنانه چیست؟
تخلیه انرژی و برون ریزی که در گعدههای زنانه اتفاق میافتد و همچنین گفت و شنودهای شکل گرفته در آن میتواند منجر به اثر گذاری تربیتی باشد؛ خیلی وقت ها با درایت و هدایت، این گعده ها میتوانند به تغییراتی بزرگ در سطح جامعه منتج شوند و این نیازی بود که من در دیگر زنان حس میکردم.
ایسنا: چه زمانی این پروژه آماده بهره برداری میشود؟
بهره برداری از این کافه بستگی به زمانی دارد که تجهیز شود تا اینجای کار که افتتاح شد ساختمان کامل شده است از این جا بعد برای تجهیز شدنش باید افرادی پای کار بیایند؛ خواسته ما از مسئولین برای همراهی و کمک جهت تجهیز این مکان است چرا که ایده ها بسیار و هزینهها بالا است؛ ما از مسئولین فرهنگی همه ارگانها و سازمان ها و نهادها برای حضور در این کار دعوت میکنیم.
ایسنا: هزینه عضویت در این کافه چقدر است؟
ببینید قطعا به اندازه سایر مکان ها و کافه ها نیست و بسیار کمتر از آن است؛ این کافه خروجی مالی چندانی ندارد چرا که همان مبلغ اندکی که قرار است برای حق عضویت یا غیره دریافت شود صرف فعالیت های فرهنگی خود مجموعه میشود؛ همچنین لازم به ذکر است این کافه عملا برای شهرداری نفع مالی ندارد و هدف صرفا خدمت به جامعه دختران است.
ایسنا: بازی ها از چه نوعی و با چه هدفی هستند؟
ما بازی های گروهی داریم به عنوان “بازی های تاما” به معنای “تا ما شویم” که بچههای اتحادیه معمولا در مدارس با دوستانشان لیگ بازی های تاما راه می اندازند؛ “تا ما” مجموعهای از بازیهای هیجان انگیز، انرژی دهنده و حال خوب کنی است که هدف آن انجام کار گروهی در بین بچه هاست؛ در کار گروهی ما شاهد رشدهای تربیتی بسیاری هستیم.
ان شاالله در آینده به دنبال این هستیم که پشت این کافه سولهای را اضافه کرده و مجموعه بازیهایی مانند اتاق فرار، لیزر تگ و غیره را به لیست بازی های کنونی اضافه کنیم.
ایسنا: این بازی ها توسط چه جایی تهیه شده است ؟
اوایل خودمان بازی ها را تولید میکردیم اما از بعد از آن و با روی کار آمدن تیم متخصص این حوزه در اتحادیه کل کشور آنها این کار را پیگیری کردند و از ۵۰۰ بازی که در سراسر دنیا رواج دارد ۵۰ بازی را که اتفاقا خیلی از آنها به وسیله خاصی هم نیاز ندارد انتخاب کرده و بومی سازی کردند؛ ما الان وسایل ۳۰ بازی را سفارش دادیم و آماده کردیم.
ایسنا: حرف هایی که همیشه گفته میشوند اما نشنیده گرفته میشوند؟
ببینید شما میخواهید دختران در این جامعه، حجاب داشته باشد، حیا داشته باشد، عفاف داشته باشد و به همین علت روزانه از سمت خانواده و جامعه از بسیاری از چیزها منع میشود، تذکرهایی که ممکن است با گذر زمان برای آن ها خسته کننده و اذیت کننده باشد، این دختر باید یک جایی تخلیه انرژی شود.
اگر امروزه دغدغه فرهنگی کشور مسئله حجاب است بخاطر این است که ما از نیازهای این حوزه غافل شدیم، اگر مسئله فرهنگی را مانند پازل ببینید، حجاب یک تکه از این پازل است و درصورتی که ما بقیه تکه های این پازل را درست کنار هم بچینیم مسئله حجاب خود به خود درست شده و شرایط فرهنگی متحول میشود.
به طور مثال ما دائما تبلیغ فرزند آوری می کنیم چرا که جمعیت کشور رو به پیری است اما آیا به این فکر کرده ایم که یک مادر با کودکش در خیابان اگر نیاز به شیر دادن یا تعویض پوشک داشته باشد باید چه کند؟ چرا نباید در اقصی نقاط شهر فضاهای اختصاصی برای این کار داشته باشیم؟ مسئله این است ما قبل از اینکه بخواهیم چیزی را درمان کنیم باید به فکر پیشگیری باشیم.
انتهای پیام
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « کافه ایران دخت؛ داستان خلق یک ایده » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید