۴۶ پروژه تامین و توزیع آب شرب شهری و روستایی خراسان رضوی دهه فجر امسال

 

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: ۴۶ پروژه تامین و توزیع آب شرب شهری و روستایی در دهه فجرامسال در دستورکارداریم.

 

به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، حسین امامی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی درنشست خبری اعلام برنامه های دهه فجر افزود: این ۴۶ پروژه تامین و توزیع آب شهری و روستایی در شهرستان‌های استان همزمان با دهه فجر افتتاح و کلنگ‌زنی  می شود .

 

وی گفت: این پروژه‌ها شامل حفر و تجهیز هفت حلقه چاه با توان تولید ۱۳۴ لیتر بر ثانیه، ساخت ۲۵ باب مخزن به حجم ۶۵۰۰ مترمکعب، است و با افتتاح این پروژه‌ها ۱۶۸ هزار روستایی از آب پایدار بهره‌مند می شوند.

 

امامی افزود: احداث ۹ ایستگاه پمپاژ، اجرای ۱۴۰ کیلومتر خط انتفال، اصلاح و توسعه ۵۹ کیلومتر شبکه توزیع و یک مورد تصفیه‌خانه آب است که با ۲۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع محرومیت‌زدایی- استانی و ملی اجرا شده و آغاز می شود.

 

وی خاطر نشان کرد : برای تامین زیرساخت‌های آب پروژه‌های طرح ملی مسکن،نیاز به ۳هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است که در سال جاری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان آن سرمایه‌گذاری شده است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به بحران تنش آبی و ایجاد شرایط پایدار در تابستان گفت: برنامه جامعی برای مناطق شهری و هم روستایی آماده شده که تا انتهای سال بالغ بر ۱۰۰ حلقه چاه را حفاری می‌ شود.

 

امامی افزود: در شهرستان‌های گناباد، نیشابور و گلبهار طرح‌هایی در دست اقدام داریم و برای ارتقاء کیفی آب بجستان و سرخس اقداماتی در حال انجام است.

 

وی با اشاره به پروژه های دهه فجر گفت:یکی از طرح‌های مهم امسال، طرح هوشمندسازی شبکه آب شرب استان است که به زودی قرارداد آن را عملیاتی می‌کنیم تا طی دو سال این پروژه مهم را به بهره‌برداری برسانیم.

 

وی خاطرنشان کرد: این پروژه مزایای زیادی داردکه از مهمترین آن این است که بالغ بر ۱۵ درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی می شود و علاوه بر آن منجر به کاهش هدررفت در مصرف آب می شود.

امامی افزود: از آنجایی که طرح هوشمندسازی دیتاهای زیادی را در اختیار ما قرار می دهد، در زمینه بسیاری از مسائل مرتبط با مدیریت مصرف موثراست.

وی خاطرنشان کرد: در پیک تابستانه بالغ بر ۶۰۰ روستا آبرسانی سیار می‌شود که از این تعداد ۲۰۰ روستا مربوط به حوادث و اتفاقات است و در ۵۶ روستا ، به دلیل مشکلات کیفی آب روستا، آبرسانی سیار را انجام می‌ شود و ۳۳۰ روستا که بی آب هستند و آبرسانی به آن‌ها با تانکر انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: در بخش روستایی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، تقریبا ۴۰ درصد اعتبارات این بخش در حدود ۱۳۶ میلیارد تومان تامین مالی شده است.

وی از بهره برداری ازآب شرب از ۴۰ روستا تا پایان سال خبرداد و گفت: اگربرای این پروژه بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم ،روستاییان از آب پایدار بهره‌مند می شوند و در تابستان پیش‌رو حداقل آبرسانی سیار به روستاها را داشته باشیم.

وی گفت : ۱۶۷ روستا که خودگردان بوده و تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان نیستند و آب آن‌ها از طریق چشمه‌ها و قنوات تامین می‌شود که این روستاها در سال‌های خشک کمبود جدی آب دارند و با آبرسانی سیار آب این روستاها را تامین می شود.

امامی افزود: در برنامه هفتم توسعه، ضریب نفوذ فاضلاب و واگذاری انشعاب را در استان ارتقا می دهیم و در بخش شهری، بهره‌مندی از انشعاب فاضلاب ۳۳ درصد است که قرار است این درصد بهره‌مندی به بالای ۶۵ درصد برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: در بخش فاضلاب، عمده سرمایه‌گذاری‌ها در بخش خصوصی و از جمله بخش صنعت و معدن است که بخشی از نیاز آبی بخش صنعت و معدن استان از این طریق تامین می‌شود.

امامی  خاطرنشان کرد: در بخش فاضلاب شهری، پروژه‌هایی در شهرستان‌های تایباد، خواف، تربت حیدریه، نیشابور و سبزوار سرمایه‌گذاری شده و در حال اجرا است و در شهر کاشمر مناقصه را برگزار کردیم و به زودی سرمایه‌گذار مشخص می شود.

وی با اشاره به انشعابات غیر مجاز افزود: در هفت ماه اول سال جاری بالغ بر ۳۰۰۰ انشعاب غیرمجاز کشف و مسدود شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: با توجه به خشکسالی‌ها تمام تلاش ما این است که در تابستان بحث جیره‌بندی و یا سهمیه‌بندی آب را نداشته باشیم و از مردم می خواهیم با مدیریت مصرف آب به ما کمک کنند.

شبنم مقدم

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *