تاکنون  ۲۰ هزار واحد مسکونی را به مرحله نهایی  رسیده است

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌وشهرسازی گفت: تاکنون  ۲۰ هزار واحد مسکونی را به مرحله نهایی  رسیده است.

به گزارش  پایگاه خبری گفتمان مهندسی، مسعود بیات‌منش ، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌وشهرسازی ،در حاشیه همایش ملی انبوه‌سازان خراسان رضوی با عنوان «جایگاه انبوه‌سازان در طرح جامع تولید مسکن و مدیریت پروژه»، گفت : دولت در راستای اجرای نهضت ملی مسکن مصمم بوده  و تمام تلاش خود را برای سرعت‌بخشی به روند اجرایی پروژه‌های مسکن به کار خواهیم گرفت تا به تعهدات خود عمل کنیم.

وی با بیان اینکه وضعیت مسکن در کشور بسیار نگران‌کننده شده و نیاز فوری به ساخت مسکن داریم، افزود: ۹ هزار شرکت انبوه‌سازی داریم که  اگر هر کدام از این شرکت‌ها به طور متوسط ۱۰۰ واحد مسکونی در سال بسازند، می‌توانیم به رقم ۹۰۰ هزار واحد در سال برسیم.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌وشهرسازی خاطر نشان کرد: هدف اصلی ما تأمین مسکن برای دهک‌های پایین جامعه بوده که بخشی از این تعهدات شامل ۸۰۰ هزار واحد مسکونی است و احداث آن‌ها از زمان طرح ملی مسکن مهر و سپس نهضت ملی مسکن ادامه دارد.

بیات‌منش درباره وضعیت فعلی پروژه‌های مسکن حمایتی عنوان کرد: تاکنون  ۲۰ هزار واحد مسکونی را به مرحله نهایی  رسیده و در حال تکمیل و تحویل آنها به متقاضیان هستیم و  عقد قرارداد حدود ۳۷۰ هزار واحد دیگر نیز انجام شده و اکنون در حال پیشبرد مراحل ساخت هستیم. میانگین پیشرفت پروژه ها حدود ۲۰ درصد است.

وی اضافه کرد: حدود ۴۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر که جزو تعهدات ما بوده است که  در حال حاضر در مرحله تأمین زمین و آماده‌سازی هستند. تکمیل و تحویل این واحدها تا پایان دولت فعلی، تعهد ما است. در این راستا دولت تمام تلاش خود را برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه مسکن به کار خواهد گرفت.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌وشهرسازی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، ساخت ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در دستور کار قرار دارد. در مرحله اول، قرار است حدود ۳۷۰ هزار واحد طی ۲ سال اول این برنامه به مردم تحویل داده شود.

بیات‌منش در ادامه به نقش انبوه‌سازان در اجرای این پروژه‌ها اشاره و عنوان کرد: نزدیک به ۹۰ درصد پروژه‌هایی که در مرحله اول نهضت ملی مسکن آغاز شده، توسط انبوه‌سازان اجرا شده است. همچنین در برخی موارد زمین‌ها به گروه‌ها واگذار شده و مردم خود مسئول ساخت واحدهایشان هستند. علاوه بر این در بخش دوم که مربوط به ۴۰۰ هزار واحد دیگر است نیز تلاش شده از ظرفیت انبوه‌سازان استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: در کنار تعهدات فعلی ما، حدود ۱۲۰ هزار واحد مسکونی مهر از دولت‌های گذشته باقی مانده که ما موظف به تکمیل و تحویل آن‌ها هستیم؛ همچنین در راستای اجرای قانون جامع ایثارگران نیز تعهداتی برای دولت فعلی وجود دارد که ما تلاش داریم آن را به سرانجام برسانیم.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌وشهرسازی با اشاره به طرح مسکن برای کانون جوانی جمعیت، بیان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های مهم دولت، واگذاری زمین برای احداث مسکن به خانواده‌ها در قالب طرح جوانی جمعیت است، که بخشی از تعهدات دولت در زمینه افزایش جمعیت و حمایت از خانواده‌ها است.

بیات‌منش با بیان اینکه یکی از مشکلات پروژه‌های مسکن تأمین منابع مالی است، عنوان کرد: یکی از چالش‌های اصلی ما، تامین منابع مالی لازم برای پیشبرد پروژه‌ها است. با این حال، دولت با همکاری بانک‌ها و دیگر نهادهای مالی در تلاش است تا این مشکل را برطرف کند و پروژه‌ها با سرعت بیشتری پیش بروند.

وی با بیان اینکه  برای تکمیل پروژه‌های فعلی ۹۰۰ همت منابع مالی دولت موجود است و ۱۰۰۰ همت دیگر باید  به وسیله مردم تامین شود، خاطر نشان کرد: برنامه‌های آینده ما شامل تدوین آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های جدید برای رسیدن به اهداف بلندمدت است.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌وشهرسازی گفت: تأمین منابع و تسهیلات مالی برای مسکن حمایتی و سایر بخش‌ها نیز نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است دولت  نیاز به اصلاحات در روش‌ها و سیاست‌گذاری‌ها دارد.

رضا اخلاقی، دبیر انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی گفت: هدف ما این است که تا پایان برنامه هفتم، سهم ساختمان‌های ساخته شده با فناوری‌های نوین را به ۱۵ درصد برسانیم.

وی افزود: سهم خراسان رضوی از طرح مسکن مهر ۱۲۰ هزار واحد بود که در دولت‌های نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم اجرا شد و حدود ۱۱۰ هزار واحد تحویل داده شد.

دبیر انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی ازهدف‌گذاری ساخت ۱۵ درصد ساختمان‌ها با فناوری‌های نوین تا پایان برنامه هفتم خبرداد و اظهارکرد: در طرح اقدام ملی و نهضت ملی مسکن دولت سیزدهم و چهاردهم، سهم مسکن استان ۳۹۶ هزار واحد برنامه‌ریزی شده که در حال حاضر ۱۹۷ هزار واحد اجرایی شده و در حال احداث و پیشرفت امور است.

وی  خاطر نشان کرد: در چهار بخش حمایتی، یعنی تخصیص زمین دولتی با قرارداد ۹۹ ساله به جامعه خودمالکین، بازآفرینی شهری و تسهیلات روستایی، در حال حاضر حدود ۱۹۳ هزار واحد در استان ما اجرا شده که تقریباً ۵۵ درصد برنامه عملیاتی شده است. امیدواریم که این واحدها به بهره‌برداری برسند و جامعه هدف از مسکن بهره‌مند شود.

اخلاقی با بیان اینکه در حال حاضر سرمایه‌گذاری در بخش مسکن با چالش‌هایی از جمله انفعال دولتی روبه‌رو است؛ اافزود: امیدواریم با فعالیت ۲۸ انجمن صنفی در کشور و اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی، بتوانیم به راه‌گشایی در این موارد بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: در حالی که مصالح و دستمزدها افزایش یافته، مسکن در رکود و انفعال است. نقش ما در رونق‌بخشی به ساخت‌وساز و تسهیل ضوابط دست‌وپاگیر در سامانه‌های مربوطه اهمیت ویژه‌ای دارد.

دبیر انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی گفت: هدف ما این است که تا پایان برنامه هفتم، سهم ساختمان‌های ساخته شده با فناوری‌های نوین را به ۱۵ درصد برسانیم.

وحید داعی ،مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: در گام سوم بخش حمایتی نهضت ملی مسکن، قراردادهای آماده‌سازی براساس مصوبه دولت و با دستگاه‌های تعیین شده، منعقد شد که خراسان رضوی از نظر حجم قرارداد آماده‌سازی، رتبه اول کشور را دارد.

وی اظهار کرد:  در خراسان رضوی برنامه ساخت مسکن برای  4سال، ۳۶۴ هزار واحد هدف‌گذاری شد. از این تعداد، ۱۶۸ هزار واحد در حوزه حمایتی قرار می‌گیرد که هم دولت باید زمین تأمین کند و هم اطلاعات بانکی را فراهم آورد

داعی گفت: حدود ۵۶ هزار واحد در حوزه بازآفرینی شهری یا همان بافت فرسوده و حدود ۷۵ هزار واحد در حوزه خود مالک است. در این بخش، زمین و ساخت‌وساز توسط متقاضیان انجام می‌شود و دولت تنها تسهیلات را پرداخت می‌کند. در حوزه مسکن روستایی نیز، ۶۴ هزار واحد برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی افزود: در بخش حمایتی، اولین گام، سامانه ثبت‌نام متقاضیان بود که به صورت ملی طراحی شد. در خراسان رضوی حدود ۵۴۰ هزار ثبت نام اولیه انجام و در نهایت برای ۱۴۰ هزار نفر تاییدیه صادر شد.

داعی گفت: گام دوم تأمین زمین بود که در این راستا ۴۷۷۵ هکتار زمین معادل با ۱۲۸ هزار واحد مسکونی تأمین شد. در گام سوم، قراردادهای آماده‌سازی براساس مصوبه دولت و با دستگاه‌های تعیین شده، منعقد شد که خراسان رضوی از نظر حجم قرارداد آماده‌سازی، رتبه اول کشور را دارد.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه بازآفرینی شهری از ۵۶ هزار واحد، اقدام اول تعیین محدوده محلات هدف بود که در ۴۴  شهر انجام شد. در استان خراسان رضوی، ۱۹ بسته تشویقی بومی تدوین و مصوب شد که از نظر تعداد رتبه اول را در کشور دارد. این اقدامات منجر به صدور پروانه ساختمانی برای ۲۸ هزار واحد در بافت‌های فرسوده شد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی  افزود :در بخش خود مالک، از ۷۵ هزار واحد، ۷ هزارو ۵۰۰ واحد توانستند از تسهیلات شبکه بانکی بهره‌مند شوند. در حوزه مسکن روستایی از ۶۴ هزار واحد، تسهیلات برای قریب به ۳۸ هزار واحد معرفی شده و در مراحل مختلف بانکی قرار دارند. در مجموع، اجرای فرآیند برای ۱۹۳ هزار واحد در جریان است که حدود ۲۳ هزار واحد آن تاکنون تحویل داده شده و ساکنان در آن مستقر شده‌اند.

داعی با اشاره هدف‌گذاری سال جاری برای ۱۰ هزار و ۳۰۰ واحد خاطرنشان کرد:در حال حاضر خراسان رضوی توجه ویژه‌ای به تسهیلات بانکی و خدمات زیربنایی دارد و مبالغ قابل توجهی به دستگاه‌های خدمات‌رسان آب و برق کمک شده تا زیرساخت‌ها به موقع تأمین شوند.

درپایان این همایش از انبوه سازان برتر کشور، با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی تجلیل شد.

شبنم مقدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *