پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: چه خبر از «کوه خواجه»؟
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان از توقف فعالیتهای عمرانی در «کوه خواجه» خبر داد و درباره کوهبری و تعرض به محوطه این میراث تاریخی و طبیعی توضیحات تازهتری داد.
در حالی که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سیستان و بلوچستان پیشتر به ایسنا گفته بود «با هرگونه دخل و تصرف در کوه خواجه مخالفیم و اگر قرار باشد آنجا کوهبُری صورت گیرد یا جادهای برای آمد و شد کشیده شود یا حفاری انجام شود، به شدت با آن مخالفت میکنیم و جادهای که در حال حاضر مورد بحث است، در سال ١٣٨۴-١٣٨۵ کشیده شده و تا یک جایی آسفالت شده است و تا همانجایی که آسفالت شده، در حال بازسازی است، یعنی عملیات بازسازی آسفالت این جاده در دست اقدام است» اما انتشار تصاویری در فضای مجازی از کوهبری و تعرض به کوه خواجه حکایت داشت که به نوعی در مغایرت با توضیحات این مقام مسؤول در حوزه میراث فرهنگی بود.
علیرضا جلالزایی ـ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان ـ پس از انتشار تصاویری از تخریب در محوطه کوه خواجه و به دنبال پیگیری ایسنا در توضیحات تازهتری درباره آنچه رخ داده است، بیان کرد: پس از مصاحبهای که انجام شد تا امروز، اطلاع دارم که هیچ اتفاقی از جمله “کوهبری” رخ نداده است. درباره بحث کوهبُری در کوه خواجه، در بازه زمانی که تازه اقدامات بازسازی جاده آغاز شده بود، پیمانکار خطای ناخواستهای انجام داده و میخواسته سنگ مورد نیاز را از این طریق به دست آورد که با آن برخورد شده و یگان حفاظت در صحنه حاضر شد و جلو این کار گرفته شده است.
او اضافه کرد: اینکه بگویم ١٠٠ درصد کوهبری انجام شده، اینطور نیست. هرگونه تخلف و اقدامی که به اثر لطمهای وارد کند، با آن برخورد میکنیم و باز هم تاکید میکنم که با هرگونه تخریب و کوهبری و دستاندازی به کوه خواجه مخالفیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان درباره اینکه تصاویر منتشرشده جادهکشی در امتداد جاده قدیمی را نشان میدهد و در تناقض با گفتههای او بوده، تاکید کرد: هیچ جاده جدیدی در «کوه خواجه» کشیده نشده است و بین ۱۰ روز تا دو هفته است که عملیات ساختمانی و کارگاهی متوقف شده است. علت این توقف این است که پایگاههای کشور یک برنامه برای موزونسازی و دیوارچینی جاده تبیین کنند. کارشناسی که از امور پایگاههای کشور از این محوطه بازدید کرده، نظرش بر این است که حتما یک موزونسازی بین دیوارچینی و جاده صورت گیرد.
جلالزایی با بیان اینکه هیچ اتفاق دیگری در حال حاضر در کوه خواجه نیفتاده است، اظهار کرد: اگر هم در حال حاضر گزارشی مبنی بر حضور ماشینآلات و فعالیت در کوه خواجه منتشر شود، به این دلیل است که پیمانکار را موظف کردیم متریال و سنگ لازم را از بیرون تهیه کند و به محوطه بیاورد، دلیل رفتوآمد ماشینها هم به این دلیل است که این مواد لازم دپو میشوند تا در زمان لازم استفاده شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان همچنین گفت: بهزودی با فعالانی که دغدغهمند کوه خواجه هستند، نشستی برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « چه خبر از «کوه خواجه»؟ » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید