پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: از شاگردی مغازه تا مدیرعاملی برند رونیکس
برند رونیکس را به کیفیت و تنوع بینظیر محصولاتش میشناسند. برندی که توانسته در سالهای گذشته با تکیه بر تخصص، استفاده از تکنولوژی روز دنیا در ساخت ابزار، شناخت نیاز بازار، نیروی انسانی متعهد و خدمات پس از فروش متمایز، نگاه مصرفکننده به ابزار را تغییر دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از رونیکس، هیچ تولیدی در جهان بدون ابزار امکانپذیر نیست. رونق صنف ابزار میتواند به رونق صنایع بزرگ از فولاد و پتروشیمی و خودروسازی گرفته تا صنایع ساختمانی و صنایع مرتبط با چوب و… منجر شود؛ هدفی که رونیکس همواره آن را دنبال میکند.
از طرف دیگر اگر تا قبل از این، ابزار صرفاً در کارگاهها و کارخانههای صنعتی و نیمهصنعتی کاربرد داشت، رونیکس توانسته این دیدگاه را جا بیندازد که ابزار میتواند در هر خانهای کاربرد داشته باشد. این تغییر دیدگاه باعث ایجاد رونق در صنف ابزار و همچنین کسبوکارهای مرتبط با این صنف اصیل و قدرتمند شده است.
محمدرضا رامخو، بنیانگذار برند رونیکس است. وقتی نگاهی به سابقه کاری او میاندازیم، متوجه خواهیم شد رامخو فعالیت خود را در دنیای ابزار از ۲۷ سال پیش آغاز کردهاست. رامخو ۲۷ سال پیش به عنوان شاگرد مغازه وارد دنیای ابزار شده و امروز مدیرعامل بزرگترین برند ابزار ایران است.
روز صنعت فرصتی بود تا با محمدرضا رامخو در رابطه با صنف ابزار و آیندهاش و همچنین برند رونیکس صحبت کنیم.
*از شاگردی مغازه تا مدیرعاملی برند رونیکس؛ آقای رامخو این راه را چطور طی کردید؟
شاید برخی خیال کنند من و امثال من به قول معروف بچه پولدار بودیم یا برای رسیدن به این نقطه معجزه اتفاق افتادهاست؛ اما اینطور نیست. آغاز مسیر من در دنیای ابزار، شاگردی مغازه حاج آقا نوروزی بود. من در آن مغازه از طی کشیدن شروع کردم، حسابداری کردم، بعد از مدتی توانستم فروشنده شوم و بعد هم واسطهگری را آغاز کنم. تمام این مراحل را با سختی و زحمت مضاعف پشت سر گذاشتم.
*از چه تاریخی برند رونیکس را به ثبت رساندید و دلیلش چه بود؟
بعد از مدتی که واسطهگری را آغاز کردم، به کمک برادرانم، مهندس حمیدرضا رامخو و محسن رامخو به فکر راهانداختن یک برند ابزار باکیفیت افتادیم. از همان ابتدا تمام ارکان رونیکس و حتی تولد این برند، بر اساس نیاز شکل گرفت. در حقیقت با راهنمایی پدر بزرگوارم مرحوم حاج محمدجواد رامخو تمامی ارکان رونیکس به دلیل نیاز به ابزار با کیفیت و همچنین خدمت به مردم بنا نهاده شد. در سال ۱۳۷۹ بود که برند رونیکس به صورت رسمی آغاز به کار کرد. در تمام این ۲۳ سال، شبانهروز تلاش کردیم.
برند رونیکس ثمره تلاش جمعیت عظیمی است که در این راه ما را همراهی کردند؛ از مدیران شرکت گرفته، تا تمام کارمندان و نمایندگان خدمات پس از فروش و نیروهای خدماتی. البته نباید از کمک و همراهی بزرگان بازار، تمامی مغازهداران، عمدهفروشان و خردهفروشان و… نیز گذشت. به این وسیله از همه آنها تشکر میکنم که نقش استادی به گردن من داشتند و راه را برای من هموار کردند. از تکتک عزیزان و بزرگان بازار ابزار تشکر میکنم که همواره وامدار زحمات همه آنها هستم.
من و همه پرسنل رونیکس از بخش کنترل کیفیت، زنجیره تامین، تحقیق و توسعه تا دیگر بخشهای برند بر اصل کیفیت تمرکز داریم. توجه به جزئیات در تولید یک ابزار خوب، راهگشای تولید است تا استادکاران و تکنسینهای عزیزمان در سراسر ایران بتوانند چرخ تولید این کشور را هرچه بهتر بچرخانند.
این آرزوی قلبی من است تا بتوانم ابزار خوب را در اختیار صنعتگران قرار دهم. تاکید همیشگی من به پرسنل شرکت رونیکس که همینجا از همه آنها تشکر میکنم، بر حفظ و ارتقای کیفیت است؛ کیفیت در تمام بخشهای سازمان رونیکس، از جمله کیفیت در تولید ابزار، تحقیقات، خدمات، بستهبندی، رفتار سازمانی و حتی برخورد با مصرفکنندگان.
صنف ابزار، مانند زنجیر به هم متصل است. اگر برندی توانست در دنیای ابزار موفق شود، میتواند زمینه را برای رونق کسبوکار دیگران هموار کند.
*عامل موفقیت برند رونیکس را چه میدانید؟
من مدیران خیلی خوبی دارم. اگر دیدید که یک برند موفق است، باید ارکان اصلی آن موفقیت را ببینید. یکی از ارکان اصلی موفقیت، داشتن مشاور درست است. من مشاوران و مدیران میانی خیلی خوبی دارم. من بازار را مثل یک میدان جنگ میبینم. به عنوان فرمانده باید مدیران میانی قوی داشته باشم؛ اما مدیر میانی وارداتی نیست. بلکه باید مدیر خوب را ساخت. باید برای داشتن یک مدیر خوب وقت گذاشت. من با مدیران میانیام زندگی میکنم. تمام استراتژیهای رونیکس را با آنها در میان گذاشته و بهروز میکنم. من و هیچکدام از مدیران رونیکس پشتمیزنشین نیستیم. ما همواره در حال چالش و بهبود مستمر خود و سازمان هستیم. ما هرگز از بازار ابزار و مصرفکنندگانمان جدا نمیشویم و نخواهیم شد؛ چون هرچه داریم از آنها است و وظیفه و هدف نهایی برند ما خدمت به مصرفکنندگان عزیز است.
در رونیکس چیزی به عنوان «من نشستهام که دستور بدهم» نداریم. هر کدام از مدیران من در زمانهایی که کار انجام نمیشود، آستینهای خود را بالا میزنند و خودشان دست به کار میشوند.
تفکر مدیرعامل، مشاوره درست، منابع انسانی و کیفیت کالا هم بسیار مهم است. اگر خوب بکاری، خوب هم درو میکنی. چرا که شما با زحمت فراوان ابزار را تولید یا وارد میکنید و به دست عمدهفروش، خردهفروش و مصرفکننده میرسانید. اگر مصرفکننده از کیفیت کار راضی نباشد، آن را برمیگرداند. پس کیفیت و تنوع محصولات بسیار مهم است.
ما نمیگوییم صد هستیم، اما تلاش میکنیم بهترین خودمان باشیم. در این راه هم از صرف هزینه و وقت ابایی نداریم. جدا از کیفیت و تنوع ابزار، خدمات پس از فروش و قطعات معیاری مهم در موفقیت یک برند است. همه خدمات پس از فروش را هزینه میبینند، در صورتی که خدمات پس از فروش، تولد دوباره برای مشتری است و او را عاشق برند شما میکند. امروز در بانک قطعات رونیکس بیش از ۳۴۰۰۰ نوع قطعه ذخیره شده تا خیال مصرفکننده از بابت قطعات یدکی راحت باشد.
تمام آنچه گفتم و ما انجام میدهیم یک هدف و انگیزه بیشتر ندارد؛ آن هم رضایت مشتری است. در نگاه من «مشتری پادشاه است».
*بزرگترین چالش شما در رونیکس و همچنین دنیای ابزار چیست؟
من همیشه یک چالشی در رونیکس داشتم و آن مساله ارتباطات بود. اینکه چطور میتوانم با همصنفیها، مغازهدارها، خردهفروشها، عمدهفروشها، تجار و از همه مهمتر بزرگترهای صنف ارتباط برقرار کنم.
چطور به پیشکسوتهای صنف خودم که اساتید ما هستند، ادای احترام کنم. به آنهایی که زحمت کشیدند تا رونیکس و برندهای دیگر بتوانند به این جایگاه برسند و چطور رضا رامخوها بتوانند رشد کنند. همینطور چطور میتوانم با مغازهداران تمام کشور ارتباط برقرار کنم.
به همین خاطر بود که رونیکس در «نمایشگاه تخصصی ابزارآلات تبریز» شرکت کرد. این نمایشگاه فرصتی بود تا با مصرفکنندگان و همصنفیهای خودم دیدار داشته باشم. این نشست و برخواستها میتواند به رشد صنف ابزار کمک کند. ابزار یک صنف اصیل و قدرتمند است. هیچ تولیدی در جهان بدون ابزار امکانپذیر نیست. این دیدگاه هم باید در بین تولیدکنندگان و برندهای ما جا بیفتد و هم در بین مسئولان.
*آینده رونیکس را چطور میبینید؟ برنامه شخص رضا رامخو برای برند رونیکس چیست؟
پول برای بقا و ارتقای هر سازمان لازم است؛ ولی در حال حاضر پول برای من بیارزش است. من با موفقیت سازمانم کیف میکنم. با هر رشدی، انگار دوباره متولد میشوم.
ما مدتی است که کارخانه و خط تولید محصولات رونیکس را راه انداختهایم و در حال تولید و توسعه محصولات مختلفمان با جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا هستیم. تعداد پرسنل رونیکس به بالای ۸۰۰ نفر رسیده است. من همواره گفتهام که همه انسانها شایسته زندگیکردن و بهدست آوردن روزی از خدا هستند. اما اول از همه این روزی باید به مردم مملکت خودم برسد.
از گذشته عاشق این بودم که به جایی برسم تا بتوانم در مملکت خودم کارخانهای تاسیس کنم؛ چرا که با تاسیس یک کارخانه تعداد زیادی از جوانان کشور میتوانند مشغول به کار شوند و رزق و روزی حلال به خانههایشان ببرند. احداث کارخانه یعنی اشتغالزایی، یعنی تولید داخلی و من با دیدن این اتفاقات کیف میکنم.
در کنار این اتفاق مهم، نگرش و هدف آتی من و تمام همکارانم ارتقای رونیکس به یکی از ۵ برند برتر ابزار در دنیا است. ما امروز به بسیاری از کشورهای جهان ابزار صادر میکنیم. پس این پتانسیل در مجموعه وجود دارد ما همه امکانات لازم را داریم؛ از نیروی انسانی متخصص، محصولات باکیفیت، تنوع بالا، انگیزه فوقالعاده و همچنین همدلی و همراهی تمام ارکان برند. من به این راه باور دارم و مطمئن هستم این هدف دست یافتنی است.
انتهای رپرتاژ آگهی
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « از شاگردی مغازه تا مدیرعاملی برند رونیکس » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید