تیر خلاص قانون بر پیکر ویلا باغ های غیر مجاز ارومیه

پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: تیر خلاص قانون بر پیکر ویلا باغ های غیر مجاز ارومیه

ایسنا/آذربایجان غربی مدتی است که شاهد اخباری مبنی بر تخریب ویلا باغ های غیر مجاز با دستور قضایی در برخی روستاهای ارومیه هستیم اقدامی که مخالفان و موافقان زیادی دارد.

موافقان تخریب که نگران آینده و از بین رفتن باغ ها ، روستاها و زمین های کشاورزی و تبدیل شدن باغ شهر ارومیه به انبوهی از خانه های ویلایی هستند و مخالفان نیز مدعی هستند اگر ساخت و ساز در باغ ها و زمین های کشاورزی بیش از چند متر که در قانون آمده غیر مجاز محسوب می شود چرا در زمان ساخت این ویلا ها کسی جلوی ساخت و سازها را گرفته نشده و بعد از اتمام کارحکم تخریب ویلا باغ ها صادر شده است!

در آذربایجان غربی یکی از  قطب های کشاورزی کشور است و اقتصاد این استان به کشاورزی وابسته است؛ از بین رفتن زمین کشاورزی و باغات یعنی از بین رفتن هزاران شغل و بوجود آمدن مشکل اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی بی‌شمار در استان است.بااین وجود تخریب ویلاهای غیر مجاز نیز تبعاتی به دنبال دارد بنابراین باید قبل از ساخت این ویلا ها اقداماتی صورت گیرد.

رعایت عدالت در قلع و قمع مستحدثات غیرمجاز در اراضی کشاورزی لازم است

حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی امام جمعه ارومیه در خطبه های نماز جمعه این شهر نیز به تخریب ویلا باغ ها واکنش نشان داد و افزود: صیانت از منابع طبیعی و اراضی کشاورزی یک ضرورت اجتناب ناپذیر و مهم است، لذا همه شهروندان موظف به حفاظت از منابع طبیعی و اراضی کشاورزی کشور هستند.

وی با اشاره به اینکه رعایت عدالت در قلع و قمع مستحدثات غیرمجاز در اراضی کشاورزی لازم است، ادامه داد: نباید در این زمینه غیرشرعی و غیرقانونی حرکت کرد بلکه نیازمند تدابیر بهینه مسئولان هستیم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه تخریب خانه باغ‌های احداثی در اراضی کشاورزی بعد از اتمام ساخت موجب بدبینی نسبت به مسئولان و نظام می‌شود، گفت: باید در ابتدای عملیات عمرانی جلوی این تفکیک غیرمجاز اراضی و ساخت و سازها گرفته شود نه اینکه بعد از اتمام احداث بنا اقدام به تخریب آن کنند.

امام جمعه ارومیه تصریح کرد: از نمایندگان و قانون‌گذاران درخواست می شود تا در این زمینه تدابیر لازم و مطلوب را جهت جلب رضایت شهروندان همراه با حفاظت از اراضی کشاورزی اخذ کنند.

تیر خلاص قانون بر پیکر ویلا باغ های غیر مجاز ارومیه

تخریب ۱۰۰۰ ویلاباغ در ارومیه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفت وگو با ایسنا افزود: باتوجه به اینکه امنیت غذایی آحاد جامعه به حفاظت از خاک و کشاورزی بستگی دارد لذا با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مردم نسبت به جوانب و تبعات منفی و غیرقابل جبران تخریب مزارع و باغ ها از طریق ساخت و سازهای غیر مجاز می‌توان ارزش و باورهای عمومی را به سمت قباحت تغییرکاربری غیرمجاز سوق داد.

خسرو شهبازی تصریح کرد: در واقع زمانی می شود از تخریب جلوگیری کرد که افکار عمومی ارزش خاک را درک نموده و حفظ زمین های کشاورزی را بر ویلاسازی ترجیح دهند، در غیر این صورت مطابق قانون هرگونه ساخت و ساز بدون مجوز مساوی با تخریب و قلع و قمع آن است.

شهبازی ادامه داد: تاکنون از ۸۴۰۰ساختمان غیر مجاز ویلا باغ در ارومیه، هزار ساختمان ویلایی در باغات تخریب شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: ساختمان هایی مشمول تخریب می شوند که در اراضی زراعی و باغ ها  بدون اخذ مجوز لازم از کمیسیون تبصره یک ماده یک احداث شده باشند که مطابق قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها فعل تغییرکاربری غیرمجاز جرم انگاری گردیده و قلع و قمع و پرداخت جزای نقدی به عنوان مجازات مرتکبین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: ضمناً قانون گذار به جهاد کشاورزی این اختیار را داده است که به محض مشاهده ساخت و ساز با هماهنگی دادستانی بدون تشکیل پرونده قضایی سریعاً مستحدثات را قلع و قمع و عرصه را به حالت زراعی اعاده نماید.

شهبازی خاطر نشان کرد: متأسفانه برخی از مالکین بعد از تخریب، اطلاعی از مجازات قانونی تکرار جرم تغییرکاربری غیرمجاز نداشته و بعد از قلع و قمع بنا توسط جهاد کشاورزی اقدام به بازسازی دیوار و ایجاد بنا می کنند که مطابق ماده ۳ قانون حفظ کاربری به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک تا شش ماه محکوم می شوند.

وی یادآور شد : تکلیف مالک بعد از تخریب این است که زمین را به حالت اول اعاده نماید و در صورتی که نیاز به اتاق نگهبانی داشته باشد و حائز شرایط دریافت مجوز تغییرکاربری باشد، اقدام به ثبت درخواست تغییرکاربری کند.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: به بهره برداران و شهروندان توصیه می شود، حتماً قبل از انجام هرگونه معامله برای خرید زمین کشاورزی از دارا بودن مجوز بنای احداثی اطمینان حاصل نمایند و از خرید املاکی که دارای ساخت و ساز غیرمجاز می باشند، خودداری کنند.

شهبازی افزود: مالکین اراضی و کشاورزانی که قصد ایجاد بنا اعم از اتاق نگهبانی و یا طرح کشاورزی و صنعتی و تولیدی در زمین کشاورزی را دارند قبل از هرگونه خرید مصالح و اقدام به ساخت با مراجعه به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه مجوز مربوطه را اخذ کنند، در غیر اینصورت قانون هیچگونه مماشاتی با مرتکبین تغییرکاربری غیرمجاز نخواهد داشت.

تیر خلاص قانون بر پیکر ویلا باغ های غیر مجاز ارومیه

تخریب باغات و قطع درختان از سوی مالکان آنها به هیچ وجه قابل پذیرش نیست

منافی نایب رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه در گفت وگو با ایسنا افزود: ارومیه شهری سبز و باغ شهر است، وجود اراضی با کاربری باغ و کاربری زراعی در محدوده و حریم شهر به لحاظ هویت شهری و سلامت شهروندان موضوع حائز اهمیتی است.

 وی اظهار کرد: تخریب باغات و قطع درختان از سوی مالکان آنها به هیچ وجه قابل پذیرش نیست؛ لذا برخورد قاطع و مشترک قانونی در این خصوص از ملزومات پیشگیری از چنین تخریب‌ها و بی ملاحظگی ها است.

منافی یادآور شد: لزوم همکاری بیش از پیش مدیریت شهری با قوه قضائیه در پیشگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز و تبدیل باغات به فضای مسکونی، تخلفات ریز و درشت ساختمانی و تغییر کاربری های غیر مجاز باید با جدیت تداوم بیابد.

به گزارش ایسنا؛ ازبین رفتن اراضی کشاورزی و باغات برای هر منطقه یعنی بروز یک فاجعه اجتماعی ،اقتصادی ؛ لذا ضروری است طبق  قانون، جهاد کشاورزی و متولیان امر تمام توان خود را برای حفظ زمین های کشاورزی و باغات به کار گیرند و ساخت و سازها نیز باید طبق قانون انجام شود.

قطعاً هزینه های اجتماعی و اقتصادی پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در زمین های کشاورزی کم تر از تخریب ویلا باغ ها است بنابراین نیاز است ضمن تقویت بازرسی ها و افزایش نظارت ها بر ساخت و سازها در روستاها و زمین های کشاورزی ،در ابتدای کارجلوی ساخت و سازهای غیر مجاز گرفته شود تا دیگر بعد از اتمام کار به فکر تخریب ویلا باغ های غیر مجاز که هزینه ای اقتصادی و اجتماعی فراوانی را به دولت و مردم متحمل می کند، نباشیم.

انتهای پیام

بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.

لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « تیر خلاص قانون بر پیکر ویلا باغ های غیر مجاز ارومیه » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.

( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *