پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: کلایمر چگونه نصب میشود؟
با پیشرفت صنایع در نقاط مختلف جهان ساختمانهای مرتفعتر و برجها در حال گسترش هستند و مدیریت و نظافت ساختمانهای بلند روز به روز مهمتر میشوند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ارتفاعنوردان ایران، تعمیر و نگهداری ساختمانها بلند شامل تمیز کردن دیوارهای خارجی، نقاشی دیوارهای بیرونی، نظافت دیوارهای میانی، تمیز کردن پنجرههای بزرگ، تعمیرات نما، نصب تبلیغات و تابلوها و آببندی و سایر موارد است. با توجه به ویژگیهای ساختمانهای مرتفع، تجهیزات مختلفی در نظافت نما به کار میرود که یکی از این موارد کلایمر است.
اگر به دنبال رنگ آمیزی و نقاشی، شستشو، آببندی نمای ساختمان و غیره هستید، توصیه ما به شما خرید کلایمر است. شاید از خود بپرسید که کلایمر چیست، چه کاربردهایی دارد، چگونه نصب میشود و دیگر موارد، پس در ادامه به پاسخ به این سوالها و توضیحات بیشتر درباره کلایمر میپردازیم.
کلایمر چیست؟
از جمله چالشهای ساختمانهای مرتفع، سدها، پلها، سیلوها، مخازن نفت و … دسترسی در ارتفاع به آنهاست. دستگاه بالابری که با نام کلایمر (climber) در ایران شناخته میشود در اصل نوعی از تجهیزات دسترسی به فضاهای محیطی سازههای بلند است. در واقع دستگاه کلایمر جانشینی مناسب برای داربستهاس ساختمانی شمرده شده زیرا علاوه بر هزینهبر بودن وقت زیادی برای نصب آنها گرفته میشود. این محصول از نظر نقطه حرکتی به دو دسته حرکت عمودی و عمودی-افقی تقسیم بندی میشوند.
کلایمر (climber) همان داربست معلق است که در ایران با نام بالابر نما یا نیز شناخته میشود. این محصول از یک سبد با طولی متغیر 2 تا 6 متر برخوردار است و از آن برای تمیزکاری، تعمیرات نمای ساختمان، بالابردن وسایل، جابهجایی تجهیزات و غیره استفاده میگردد. در واقع کلایمر جانشینی مناسب برای داربستهاس ساختمانی شمرده شده زیرا علاوه بر هزینهبر بودن وقت زیادی برای نصب آنها گرفته میشود. تا قبل از کلایمر، قیمت لوله داربستی برای فعالان حوزه ساختوساز از اهمیت بسیاری برخوردار بود. این محصول بهوسیله موتورهای وینچی که با سیم بکسل مخصوص به پایههای نگهدارندهی آن متصل شدهاند حرکت کرده و همچنین از ترمز اضطراری نیز برخوردار است.
چرا خرید کلایمر؟
از جمله کاربردهای آن و دلایل خرید کلایمر میتوان به این موضوع اشاره نمود که کلایمر که انواع مکانیکی و برقی را دارد، کاربردهای بسیار مهمی در نگهداری از نمای ساختمانها دارند. نگهداری و نظافت نمای برجها و سازههای بلند از جمله چالش های مهمی هستند که با کمک کلایمرها به موضوعی کم هزینه و ساده تبدیل شدهاند. از مهمترین کاربردهای آن میتوان به مواردی نظیر دسترسی به نمای ساختمانهای بلند، تعمیر و نگهداری، نصب پنل و نما، شستشو و نظافت، بازسازی نمای سازههای بلند، رنگ آمیزی و … اشاره کرد.
بهتر است که بدانید بدون دستگاه کلایمر انجام بسیاری از کارها به سختی انجام پذیر خواهد بود. این دستگاهها علاوه بر کمک به دسترسی کارگران به بخشهای مختلف، برای جابهجایی تجهیزات کاربردهای مناسبی دارند.
کلایمر چگونه نصب میشود؟
در اغلب پروژههای مرتبط با ساختمانهای بلند، خرید یا اجاره کلایمرها را میتوان در نظر گرفت و تقریبا محدودیتی برای نصب آنها وجود ندارد. فرآیند نصب دستگاه کلایمر با انتصاب سازههای روی بام شروع میشود. این سازهها شامل سبد به همراه وزنههای متعادل، تیر یا بازوی مربوط به نقاط آویز، ستون، خرک تعادل یا تکیهگاه. بکسلهای ضد خیز میشوند. علاوه بر موارد ذکر شده در نوع ریلی، ریل گذاری روی سقف انجام میشود. مرحله بعدی نصب سبد حمل نفرات کلایمر است که شامل جعبه برق، ترمزهای اضطراری، کابل جمع کن، سیستم سنکرونیزور، کابل برق و … میشود. در هنگام نصب دستگاه کلایمر توجه به طول باز و وزنههای لازم برای این دستگاه از اهمیت بسیاری برخوردار است. لازم به ذکر است انتخاب نوع موتور و الکتروگیربکس با توجه به ظرافت دستگاه انجام میپذیرد. نصب دستگاه کلایمر یک کار بسیاری تخصصی است و توصیه میشود اینکار را بر عهده کارشناسان با تجربه مانند مجموعه راپینی قرار دهید.
انتهای رپرتاژ آگهی
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « کلایمر چگونه نصب میشود؟ » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید