روش تولید ورق رابیتس چگونه است؟

پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: روش تولید ورق رابیتس چگونه است؟

ورق رابیتس از پرکاربردترین محصولاتی است که در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ورق رابیتس در حقیقت نوعی ورق فولادی مشبک و مقاومی می‌باشد که برای زیرسازی انواع سقف‌های کاذب و گچ‌کاری به کار گرفته می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از آهن تخفیف، بسیاری از کاربران هنوز به خوبی با این ورق‌های پراستفاده آشنا نشده‌اند، به همین خاطر در ادامه در مورد فرآیند تولید رابیتس و عوامل موثر بر قیمت رابیتس صحبت می‌کنیم، پس با ادامه این نوشته همراه شوید.

فرایند تولید رابیتس چگونه است؟

رابیتس همچون شبکه‌ای از تارهای عمودی و افقی ورق‌های گالوانیزه ساخته شده که به صورت عمود بر هم قرار گرفته‌اند. معمولاً متریال استفاده شده در تولید این محصول، قطر رابیتس، تعداد ستون‌ها و نوع ورق گالوانیزه جزء مولفه‌های تاثیرگذار بر کیفیت ورق‌های رابیتس محسوب می‌گردند. می‌توان‌ گفت برای تولید رابیتس به دستگاه‌های خاصی نیاز است که باید از قدرت و فناوری‌های روز دنیا برخوردار باشند تا بتوان ورق‌های رابیتس با کیفیت فوق‌العاده تولید کنند.

برای تولید انواع ورق‌های رابیتس از دستگاه‌های اتوماتیک C‌PL استفاده می‌شود. همچنین سیستم‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک دیگری هم برای تولید این محصول به کار می‌روند.

از آنجایی که رابیتس از ورق گالوانیزه ساخته می‌شوند، بنابراین قیمت ورق رابیتس تحت تاثیر قیمت ورق گالوانیزه قرار دارد، در واقع زمانی که عملیات سرد روی انواع ورق‌های گالوانیزه گرم صورت گیرد، ورق‌های رابیتس ایجاد می‌شوند، همچنین ضخامت ورق‌های گالوانیزه بر کیفیت ورق‌های رابیتس اثرگذار است.

می‌توان گفت فرآیند تولید ورق رابیتس شامل دو مرحله کلی است، مرحله اول مرحله پرسکاری و کشش عرضی است و مرحله بعد همان مرحله برشکاری می‌باشد. برای تولید ورق رابیتس، ابتدا باید به تهیه ورق گالوانیزه با ضخامت ۲۵ میلی‌متر و عرض ۲۶ تا ۲۹ سانتی‌متر پرداخت.

سپس ورق‌های رول شده گالوانیزه را با استفاده از دستگاه کویل باز می‌کنند و ورق‌ها را به صورت طولی در فواصل تقریبی ۱۰ سانتی‌متر برش می‌زنند. سپس عملیات نورد سرد و پرسکاری روی ورق‌ها انجام می‌شود، در ادامه دستگاه کشش ورق‌های پرسکاری شده را آنقدر می‌کشد تا به عرض ۶۰ سانتی‌متر برسند که منجر به ایجاد ستون‌ها و چشمه‌ها در ساختار ورق‌های رابیتس می‌گردد. سپس ورق‌های رابیتس در بسته‌های مختلف ۱۰ تا ۲۰تایی بسته‌بندی و روانه بازار می‌گردند.

روش تولید ورق رابیتس چگونه است؟

مراحل تولید رابیتس

رابیتس‌ها جزء مصالح ساختمانی پرکاربرد محسوب می‌گردند، معمولاً در تولید رابیتس باید از مواد اولیه باکیفیت استفاده شود. عنصر اصلی و پایه این محصول ورق‌های گالوانیزه می‌باشند. می‌توان گفت در بازار ورق گالوانیزه مختلفی وجود دارد، بنابراین باید به دنبال بهترین و مرغوب‌ترین این ورق‌ها برای تولید رابیتس بود. به طور کلی مراحل تولید رابیتس به قرار زیر می‌باشند:

  1. ابتدا روی ورق‌های گالوانیزه عملیات‌های مختلفی همچون پرس‌کاری و کشش عرضی انجام می‌دهند، برای آن که بتوان ورق‌ها کیفیت مناسبی به دست آورند حتماً باید این عملیات‌ها به صورت مکانیزه و توسط دستگاه‌های تخصصی انجام گیرد.
  2. در مرحله دوم ورق‌ها را برش می‌دهند، در واقع ورق‌های گالوانیزه که دچار کشیدگی لازم شده‌اند را در این مرحله با دستگاه‌های مخصوص برش به صورت طولی برش می‌دهند.
  3. در مرحله سوم عملیات پرسکاری و نورد سرد توسط دستگاه‌های مخصوصی روی ورق‌های برش خورده صورت می‌گیرد تا بر سطح ورق‌ها ستون‌ها و چشمه‌هایی ایجاد شود.
  4. در مرحله چهارم دوباره ورق‌ها تحت عملیات کشش قرار می‌گیرند تا دوباره به کشیدگی لازم برسند.

روش تولید ورق رابیتس چگونه است؟

عوامل موثر بر قیمت رابیتس

معیارهای مختلفی روی تعیین قیمت رابیتس تاثیرگذار است، که می‌خواهیم چند تا از مهمترین آن‌ها را با هم بررسی کنیم:

  • قیمت ورق گالوانیزه: این معیار اولین و اصلی‌ترین معیار برای قیمت رابیتس می‌باشد، همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم رابیتس از ورق گالوانیزه تولید می‌شود و قیمت آن روی قیمت رابیتس تاثیر مستقیم دارد.
  • وزن رابیتس: دومین معیار تعیین قیمت رابیتس وزن آن می‌باشد، هر چه وزن محصول بیشتر باشد، مواد استفاده شده بیشتر و در نتیجه قیمت آن نیز بیشتر می‌شود.
  • تعداد ستون: تعداد ستون رابیتس نیز در تعیین قیمت رابیتس تاثیر دارد، رابیتس‌ها در ایران معمولاً 9 ستون، 11 ستون و 13 ستون هستند و هر چه تعداد ستون بیشتر باشد قیمت رابیتس نیز بیشتر می‌باشد.
  • تعداد چشمه: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت رابیتس تعداد چشمه آن هست، رابیتس‌ها معمولاً دو چشمه و سه چشمه هستند که قیمت نوع 3 چشمه آن از نوع 2 چشمه بیشتر می‌باشد.
  • کارخانه تولیدکننده: در بالا به این نکته اشاره کردیم که برای تولید این محصول به دستگاه‌های دقیق نیاز هست، کارخانه‌های تولیدکننده رابیتس نیز باید دستگاه جدید و با دقتی داشته باشند تا محصول با کیفیت تولید کنند، در ایران دو کارخانه رابیتس مسعود و کارخانه رابیتس ایران محصولات با کیفیت‌تری تولید می‌کنند و همین عوامل باعث افزایش قیمت رابیتس این دو کارخانه می‌باشد.

جمع‌بندی تولید رابیتس

این روزها ورق رابیتس در بخش‌های گوناگون ساختمان‌سازی راه یافته‌اند، چرا که در دوام و مقاومت قسمت‌های مختلف ساختمان تاثیر زیادی می‌گذارند؛ از این رو برندهای سازنده به تولید انواع ورق‌های رابیتس در کیفیت‌ها و اندازه‌های مختلف پرداخته‌اند تا مشتریان براساس نیاز خود بتوانند به تهیه این ورق‌ها بپردازند؛ بنابراین در این مطلب سعی کردیم با شرح مراحل تولید ورق رابیتس مخاطبان را با نحوه ساخت این ورق‌های پرکاربرد آشنا سازیم.

انتهای رپرتاژ آگهی

بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.

لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « روش تولید ورق رابیتس چگونه است؟ » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.

( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *