پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: یک ادعا درباره مدیر اطلاعات نظامی ارتش صدام
ژنرال وفیق السامرائی میخواست مطمئن شود که ایرانیها از طرح آزادسازی فاو بی خبر میمانند. نظرات و توصیههای او به ستاد فرماندهی صدام برده میشد تا معاون عملیاتی ستادارتش به صدام توضیح بدهد.
به گزارش ایسنا، سرلشکر رعدمجید حمدانی، فرمانده اسبق سپاه گارد ریاست جمهوری عراق در کتاب «چشم انداز نظامی جنگ ایران و عراق» در مصاحبه با دو پژوهشگر آمریکایی درباره طرح ریزی عملیات باز پس گیری فاو و اقدامهای فریب روایت میکند: «صدام توانست این طرح ریزی را با گارد ریاست جمهوری و سپاه هفتم ارتش و پشتیبانی جانشین عملیات ستاد مشترک ارتش، ژنرال حسین رشید، تهیه کند. حسین رشید قبل از ژنرال ایاد الراوی فرمانده گارد ریاست جمهوری بود. ژنرال نزار عبدالکریم الخزرجی، رئیس ستاد ارتش از طرح مطلع بود و اینکه چه چیزی در حال اتفاق است ولی از زمان دقیق عملیات یا جزئیات آن باخبر نبود.
نقش من در طرحریزی عملیات تهیه آخرین نسخههای طرحها و پرواز با هواپیما به محوطه مدیریت اطلاعات نظامی بود. من همیشه از درب عقب ساختمان وارد میشدم و با ژنرال وفیق السامرائی که قبلاً گفتم حقوق بگیر ایران بود ملاقات میکردم. من از ابتدا به چیزی مشکوک نبودم ولی بعدها متوجه شدم که او بیشتر اطلاعات را برحسب دستورهای خود به ایرانیها میداده است. (۱) او تصمیمگیر نبود چون حتماً فرد بالاتری بوده که برای دادن اطلاعات به ایرانیها تصمیم میگرفته است. جالب اینجا است که او بعدها به سمت قبلی خود یعنی مدیر اطلاعات نظامی ارتش گمارده شد. من به آنجا میرفتم و بدون اطلاع افسران اطلاعاتی با او ملاقات میکردم زیرا از آسانسور پشتی استفاده میکردم و طرحهایی را که در ستاد گارد ریاست جمهوری تهیه میکردیم به او نشان میدادم.
بیشتر بخوانید:
*ضعف صدام به روایت یک سرلشکر بعثی
*چرا صدام فرماندهانش را اعدام میکرد؟
*جنگ به روایت ژنرال «راعد مجید حمدانی»
فقط ۶ نفر از طرح اطلاع داشتند. ژنرال وفیقالسامرائی طبق عادت تلاش میکرد به منظور حفاظت از طرح و جلوگیری از اطلاع جاسوسان دشمن به ما نزدیک شود. او میخواست مطمئن شود که ایرانیها از طرح آزادسازی فاو بی خبر میمانند. من نظرات و توصیههای او را میشنیدم و طرح را به کاخ بغداد که ستاد فرماندهی صدام بود میبردم. من به آنجا میرفتم و با ژنرال حسین رشید معاون عملیاتی رئیس ستاد ارتش صحبت میکردم. او طرح را میگرفت و به صدام توضیح میداد. اگر صدام سؤالی داشت یا احتیاجی به توضیح بود، من را صدا میزد و اگر صدام توصیهای در مورد طرح داشت من طرح را برای مدیریت اطلاعات باز میگرداندم و از آنجا به بصره پرواز میکردم و این روند کاری همیشه در جریان بود.
پی نوشت (۱): این ادعا صحت ندارد. خود وفیقالسامرائی خود را فردی دقیق و واقعبین معرفی کرده است. اگر ایران به این اطلاعات دسترسی داشت عراق نمیتوانست فاو را پس بگیرد.
انتهای پیام
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « یک ادعا درباره مدیر اطلاعات نظامی ارتش صدام » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید