تلاش دولت سیزدهم برای رفع دغدغه مردم بابت هزینه‌های درمان

پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: تلاش دولت سیزدهم برای رفع دغدغه مردم بابت هزینه‌های درمان

ایسنا/مرکزی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: مبنای دولت سیزدهم این است که مسیری را باز کند که مردم دغدغه‌ای بابت هزینه‌های درمان نداشته باشند.

بهنام نظری، امروز، سوم آبان در آیین بزرگداشت هفته سلامت و سالروز تصویب قانون بیمه همگانی با تاکید بر امنیت در حوزه سلامت اظهار کرد: بنا و دوام استکبار ایجاد نا امنی در کشورهاست اما به لطف اقتدار جمهوری اسلامی، ما در تمام مناطق، عمق استراتژیک و راهبردی داریم.

وی با اشاره به فناوری‌های صلح آمیز و پزشکی هسته‌ای ایران گفت: دانشمندان هسته‌ای ما را ناجوانمردانه ترور کردند تا امنیت را بهم بریزند تا در کشورهای خود سلاح‌های شیمیایی و هسته‌ای تولید کنند و بر سر مردم بریزند.

نظری با اشاره به اینکه ایران در حوزه سلامت و پزشکی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد گفت: علم پزشکی ما به حدی پیشرفت کرده که باید در جهان دیده شود. ما باید به سمتی برویم که بیمار تنها دغدغه درمان بیماری خود را داشته باشد و به فکر هزینه‌های درمان نباشد.

وی ادامه داد: بیمه‌های پایه توانسته‌اند تعهدات خود را عمل کنند اما متاسفانه بیمه‌های تکمیلی به خوبی فعال نشده‌اند. بیمه‌های تکمیلی بدهی‌های سنگینی به مردم و بیمارستان‌ها دارند که باعث می‌شود به مردم احساس ناخوشایندی دست دهد.

نظری با بیان اینکه مبنای دولت سیزدهم این است که مسیری را باز کند که مردم دغدغه‌ای بابت هزینه‌های درمان نداشته باشند، گفت: رییس جمهور تاکید کرده‌اند که همه مردم باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند چرا که یکی از وظایف دولت و حاکمیت تامین آموزش، سلامت و بهداشت مردم است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی افزود: در گذشته کوتاهی‌هایی شده است اما امروز باید به دنبال بالا بردن سطح بیمه مردم باشیم و هزینه‌های بیماران نابارور و صعب العلاج را باید پرداخت کنیم.

نظری با اشاره به هزینه‌های سنگین دندانپزشکی گفت: ما در پرداخت تعرفه‌های دندانپزشکی مشکل داریم و هزینه‌های دندانپزشکی با این بیمه‌ها قابل جبران نیست و بایستی هرچه سریع‌تر این مسئله حل شود.

وی با تاکید بر اینکه مردم نباید دغدغه هزینه و تهیه دارو داشته باشند تصریح کرد: هیچ توجیهی قابل قبول نیست که یک دارو در یک داروخانه وجود نداشته باشد ولی در سایر داروخانه‌ها باشد. مردم نباید سرگردان باشند.

نظری اضافه کرد: در حوزه سلامت نمره قابل قبولی گرفته‌ایم ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب همچنان فاصله داریم. استان مرکزی ظرفیت‌های مختلفی دارد و فرهنگ سازی در حوزه نظام ارجاع باید شکل گیرد و اتفاقات جدیدی در حوزه سلامت بیفتد.

محمدرضا جیریایی، مدیر کل بیمه سلامت استان مرکزی نیز اظهار کرد: در سال ۱۳۷۳ در حالی که بیش از ۶۰ درصد مردم کشور فاقد هرگونه بیمه بودند، قانون بیمه همگانی به تصویب مجلس رسید و سازمان بیمه خدمات درمانی سابق با هدف پوشش فراگیر بیمه برای تمام آحاد جامعه کار خود را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه‌ ایران در حال حاضر یکی از موفق‌ترین کشورهای دنیا در پوشش فراگیر بیمه است، گفت: ما از این حیث جزو پنج کشور دنیا هستیم و تمام مردم ایران تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفته‌اند.

تلاش دولت سیزدهم برای رفع دغدغه مردم بابت هزینه‌های درمان

وی با اشاره به ۲۰ دستاورد مهم دولت سیزدهم در بیمه سلامت گفت: مهم‌ترین پروژه‌ای که اتفاق افتاد تاسیس و تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج بود که توسط مجلس تصویب و در شهریور سال ۱۴۰۱ توسط هیات وزیران به وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت برای اجرا ابلاغ شد.

جیریایی با بیان اینکه تاکنون ۱۲.۵ میلیارد تومان توسط این صندوق به بیماران پرداخت شده است، افزود: در استان مرکزی ۱۶۵۰۰ بیمار خاص نشان دار شدند و ۴۵ بیماری مختلف تعریف شده که خدمات مورد نیازشان را از صندوق می‌گیرند. با افتتاح این صندوق، مازاد هزینه درمانی بیمار پرداخت می‌شود و بیمار هنگام گرفتن خدمت دغدغه پرداخت پول ندارد.

وی اضافه کرد: از اقدامات برجسته دیگر، اجرای طرح دارویاری با هدف اعطای یارانه به انتهای زنجیره مصرف داروی بیماران است. طرح دارویاری بعد از سیاست حذف ارز ترجیحی، اجرا شد و سازمان بیمه سلامت متولی این طرح شد که با موفقیت اجرا شد و باعث شد یارانه دارو مستقیما به دست مصرف کننده برسد.

جیریایی با بیان اینکه در سال گذشته ۶۱ میلیارد تومان و در سال جاری بیش از ۷۰ میلیارد تومان یارانه دارو پرداخت شده است، گفت: با حذف ارز ترجیحی قیمت تمام شده داروها از ۱۰۰ تا ۴۰۰ درصد افزایش پیدا کرد و ما تلاش کردیم با اجرای طرح دارویار، آسیبی به بیماران نرسد.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی با اشاره به پوشش درمان زوجین نابارور تصریح کرد: تمامی زوجین نابارور را تحت پوشش بیمه پایه و تعهدات درمانی تشخیصی مورد نیاز قرار دادیم. در استان ۵۴۵ نفر زوج نشان دار شدند و تاکنون بیش از ۳ میلیارد تومان کمک شده است.

وی ادامه داد: در استان تلاش کردیم با تمام موسسات ارائه خدمت ناباروری، قرارداد منعقد کنیم تا تمامی خدمات به صورت بیمه‌ای باشد. در بخش دولتی تا ۹۰ درصد از هزینه‌های ناباروری توسط بیمه پرداخت می‌شود.

جیریایی در رابطه با پوشش بیمه‌ای توان خواهان و معلولان بهزیستی افزود: ۵۹ کد خدمتی در پوشش بیمه درمانی این دسته از توان‌خواهان قرار گرفت. همچنین تداوم پوشش رایگان بیمه‌ای اتباع بیمار آسیب پذیر و پوشش بیمه‌ای اتباع بیمار غیر آسیب پذیر با پرداخت حق سرانه بیمه، از جمله اقدامات بود.

وی ادامه‌داد: پوشش فراگیر بیمه پایه از دیگر اقدامات بیمه سلامت است که در گذشته سه دهک، پوشش درمانی رایگان داشتند اما با اضافه شدن دو دهک دیگر، اکنون ۵ دهک تحت پوشش خدمات رایگان بیمه هستند به طوری که در استان مرکزی ۱۸۳ هزار نفر تحت پوشش بیمه پایه رایگان قرار گرفته‌اند. همچنین در محلات کم برخوردار ۲۱ هزار نفر شناسایی شدند که این گروه نیز تحت پوشش بیمه پایه رایگان قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به گرفتن مجوز ساخت ۲۵۰۰ متر زمین برای ادارات بیمه سلامت در چهار شهرستان خمین، تفرش، محلات و شازند گفت: ساختمان خمین فردا افتتاح خواهد شد و سه پروژه دیگر تا ۲۲ بهمن بهره‌برداری می‌شود.

جیریایی اضافه کرد: از دیگر اقدامات بیمه سلامت، پرداخت تعرفه پرستاری بود که کمک بزرگی به دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان‌های خصوصی طرف قرارداد بوده است.

وی در پایان با اشاره به موفقیت آمیز بودن طرح نسخه نویسی الکترونیک گفت: این پروژه با چالش‌ها و مقاومت‌های زیادی همراه بود اما در دولت سیزدهم با این طرح ۱۰۰ درصد نسخه‌ها الکترونیکی شد و ماهیانه بیش از ۲۰۰ هزار نسخه الکترونیک صادر می‌شود. این طرح کمک بزرگی به سیاست گذاری کلان نظام سلامت می‌کند و تصمیم گیری را راحت‌تر می‌کند.

انتهای پیام

بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.

لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « تلاش دولت سیزدهم برای رفع دغدغه مردم بابت هزینه‌های درمان » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.

( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *