پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: پشت پرده تصمیم نتانیاهو برای حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین
ایسنا/خراسان رضوی در روزهایی که نتانیاهو درگیر مسائل داخلی رژیم صهیونیستی است و اصلاحات قضایی وی را با مخالفتها و اعتراضات جدی مقامات امنیتی این رژیم، مردم و حتی دولت بایدن مواجه کرده است، نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس در چاهی افتاده که زمانی خودش برای تشکیلات خودگردان فلسطین کنده بود.
با اینکه تا پیش از این تشکیلات خودگردان فلسطین جسته و گریخته سابقه روابط نسبتا مناسب با رژیم صهیونیستی را در کارنامه خود داشت، در دیماه سال گذشته بنیامین نتانیاهو تحریمهای سخت و تضعیفکنندهای علیه آن وضع کرد؛ کمک ۳۹ میلیون دلاری به تشکیلات خودگردان فلسطین را قطع کرد و قرار شد که این مبلغ به عنوان غرامت به بازماندگان قربانیان حملات فلسطینیها پرداخت شود. امتیاز تردد آزاد مقامات فلسطینی به کرانه باختری لغو شد و ساختمانسازی آنها در منطقه موسوم به “ج” در کرانه باختری به حالت تعلیق درآمد، به طوریکه ۶۰ درصد ساختمانسازیها در این اراضی متوقف شد و مقامات صهیونیستی تاکید کردند این اراضی تنها در اختیار رژیم صهیونیستی است.
در نتیجه این اقدامات، تشکیلات خودگردان فلسطین به شدت تضعیف و در افکار عمومی بیاعتبار شد. حال اما خبرها حاکی از آن است که نتانیاهو طرح حمایت از تشکیلات خودگردان را در دستور کار قرار داده است. این مقام صهیونیستی مدتی قبل نیز این طرح را در دستور کار قرار داده بود، ولی در هفته گذشته از دور بررسیها خارج شد.
اما چرا نتانیاهو به رغم اینکه چندان اهمیتی برای تشکیلات خودگردان فلسطین قائل نیست، ناگهان تصمیم گرفته است از آن حمایت کند؟ این رژیم تا پیش از این اعلام کرده بود برای حمایت از تشکیلات خودگردان کاری از دستش برنمیآید و برخی از وزرای آن کاملا با ارائه تسهیلات به تشکیلات مخالف بودند، پس چطور و از چه مسیری نتانیاهو میتواند تشکیلات خودگردان فلسطین را از ضعف روزافزون نجات دهد؟
منصور براتی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه اهمیت تشکیلات خودگردان برای مقامات رژیم اشغالگر قدس، بستگی به این دارد که چه فردی نخستوزیر این رژیم باشد، اظهار کرد: یعنی اینکه زمامداران چپگرایی که به زعم خودشان سالها دنبال صلح بودند و شخصیتی مانند اسحاق رابین که توافق اسلو در زمان او منعقد شد، روی کار باشند یا شخصی مثل نتانیاهو، تاثیر زیادی بر مواضع رژیم اشغالگر قدس نسبت به تشکیلات دارد. مذاکرات اسلو و آناپولیس نشان میدهد گروهی از مقامات چپ رژیم صهیونیستی در دورهای با تبدیل تشکیلات خودگردان به دولتی مستقل موافق بودهاند، هرچند این امر هیچگاه محقق نشد.
وی افزود: از سال ۲۰۰۹ به بعد که نتانیاهو در قدرت است، رژیم اشغالگر قدس رویه سختی را در قبال تشکیلات خودگردان در پیش گرفته، به طوریکه سالها این تشکیلات را تضعیف کرد و جایگاه آن را تنزل داد. برای مثال هر زمان نیروهای نظامی و امنیتی رژیم اشغالگر قدس اراده کنند، وارد قلمرو تشکیلات در کرانه باختری (از جمله جنین، نابلس و رامالله) میشوند و عملیات انجام میدهند و هر زمان اراده کنند، خارج میشوند.
این تحلیلگر مسائل اسرائیل با بیان اینکه نتانیاهو از هیچ تلاشی برای تضعیف تشکیلات خودگردان فروگذار نکرده است، ادامه داد: رژیم اشغالگر قدس برق کرانه باختری را در اختیار دارد و تا کنون بارها برق این منطقه را قطع کرده است. همین طور بیشتر پول و اموال تشکیلات خودگردان در اختیار دولت رژیم اشغالگر قدس است و در خیلی از مواقع اجازه نمیدهد دست تشکیلات به آن برسد. همین الآن هم دولت رژیم صهیونیستی بخشی از پولها و منابع مالی متعلق به تشکیلات خودگردان را مسدود کرده است.
براتی عنوان کرد: حدود ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته اقدامات رژیم صهیونیستی در حوزه اقتصاد، امنیت و شهرکسازیها به سمت تضعیف تشکیلات خودگردان بوده است. متاسفانه امروز شاهد این هستیم که ۱۲۰ شهرک صهیونیستنشین در کرانه باختری ساخته شده و حدود ۷۵۰ هزار صهیونیست ساکن این شهرکها هستند. همه اینها نشان میدهد اسرائیلیها در سالهای اخیر سعی کردهاند جایگاه تشکیلات خودگردان را تنزل دهند.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر اما نتانیاهو معتقد است اگر گروههای مقاومت جایگاهی در کرانه باختری پیدا کنند، تشکیلات خودگردان جایگاه خودش را از دست میدهد و به همین دلیل دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان از افزایش حضور گروههای مقاومت در کرانه باختری جلوگیری میکند و هر فعالیتی که تشکیلات انجام دهد به نفع اسرائیل است.
این تحلیلگر مسائل اسرائیل ادامه داد: علاوه بر این برای نتانیاهو بهتر است مردم فلسطین بیشتر طرفدار تشکیلات خودگردان باشند تا طرفدار گروههای مقاومت، لذا سعی میکند برخی از حمایتهای مالی را از این تشکیلات به عمل آورد. همچنین با توجه به اینکه سن محمود عباس بالاست و ممکن است شخص دیگری جانشینش شود، نتانیاهو میخواهد مراقبت کند که فرآیند جانشینی محمود عباس منظم پیش برود. به دلیل وجود این سه موضوع، نتانیاهو تلاش دارد زمینه را برای ادامه حیات تشکیلات خودگردان فراهم آورد.
براتی با اشاره به اینکه اما نتانیاهو تاکید کرده هر کجا که تشکیلات انگیزه دولت شدن داشت باید با آن مبارزه کرد، گفت: دقیقا به همین دلیل است که با وجود مسائل مطرح شده، در دورههایی شاهد وارد آوردن فشارها و تحریمها از سوی مقامات اسرائیل به تشکیلات خودگردان هستیم.
بیبی در چاهی که خودش برای تشکیلات کنده بود، طناب میاندازد!
وی در خصوص اینکه چرا نتانیاهو آن هم در بحبوحه درگیریهای داخلی حمایت از تشکیلات خودگردان را در دستور کار قرار داده، اظهار کرد: وضعیت تشکیلات خودگردان در سالهای اخیر به شدت وخیم شده و جایگاهش در افکار عمومی فلسطین به خصوص در کرانه باختری بسیار تنزل یافته است. به خاطر فشارهایی که به تشکیلات خودگردان وارد شده، مقاماتش دچار فساد مالی شدند و از طرفی دیگر این تشکیلات استقلال خودش را از دست داده و از نظر اقتصادی بسیار ضعیف شده است.
این تحلیلگر مسائل اسرائیل با اشاره به افول جایگاه تشکیلات خودگردان و ارتقاء جایگاه حماس در نظر افکار عمومی، عنوان کرد: در نظرسنجی ماه گذشته که خود تشکیلات برگزار کرده بود، حماس محبوبیت خیلی بیشتری از تشکیلات به دست آورده و این باعث شده آژیر خطر برای رژیم صهیونیستی به صدا در بیاید و سعی کنند روند تضعیف تشکیلات را متوقف و به آن کمک کنند تا بتواند جایگاه خودش را تا حدی در ذهن ساکنان کرانه باختری احیا کند تا افکار عمومی به سمت مقاومت حرکت نکند.
براتی با اشاره به تلاشهای آمریکا برای عادیسازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی، اضافه کرد: عربستان برای عادیسازی روابطش با رژیم صهیونیستی یک سری شروطی گذاشته است؛ از جمله اینکه میخواهد رژیم اشغالگر قدس یک سری امتیازاتی به تشکیلات خودگردان بدهد، مثلا دست این سازمان اداری را در حوزه اقتصادی باز کند یا تشکیلات خودگردان را به عنوان دولت مستقل فلسطینی به رسمیت بشناسد.
وی با تاکید بر اینکه شروط عربستان به ارتقاء جایگاه تشکیلات خودگردان میافزاید، بیان کرد: اما الآن همچنان هیچ نشانهای مبنی موافقت رژیم اشغالگر قدس با این شروط وجود ندارد و از سویی دیگر ترکیب کابینه نتانیاهو که راستگراترین دولت تاریخ اسرائیل شناخته میشود، خلاف این را نشان میدهد که موافقتی در این زمینه صورت گرفته باشد.
مسیرهای حمایت نتانیاهو از تشکیلات محمود عباس
این تحلیلگر مسائل اسرائیل در خصوص راههای حمایت رژیم اشغالگر قدس از تشکیلات خودگردان، اظهار کرد: آزادسازی پولهای تشکیلات یکی از این مسیرهاست. وقتی این پولها به تشکیلات برسد، در کرانه باختری خرج میشود و این سازمان میتواند جایگاه و محبوبیت خودش را احیا کند. راه دیگر این است که باید با توجه به اینکه این روزها شمال کرانه باختری از دسترس تشکیلات خودگردان خارج شده و رژیم اشغالگر قدس برای اعاده نظم و امنیت در این منطقه حضور دارند، اداره این مناطق به تشکیلات خودگردان برگردد و مسئولیت حفظ نظم و امنیت مجددا در اختیار تشکیلات قرار گیرد تا بتواند محبوبیت از دست رفتهاش را بازیابد.
براتی ادامه داد: همچنین در دورههایی که روابط اسرائیل و تشکیلات خودگردان وخیم است، تعداد مجوزهایی که دولت اسرائیل برای کارگران فلسطینی (کسانی که از کرانه باختری و غزه وارد خاک اسرائیل میشوند و شب به سرزمین خودشان برمیگردند) صادر میکند، به شدت کاهش مییابد و در نتیجه میزان بیکاری در مناطق فلسطیننشین افزایش پیدا میکند و محبوبیت تشکیلات خودگردان پایین میآید. رژیم اشغالگر قدس میتواند چنین مسئلهای را با تسهیل در روند صدور مجوزها مدیریت کند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از راهها این است که هماهنگیهای امنیتی که بین تشکیلات خودگردان و رژیم اشغالگر قدس هست ارتقا یابد و رژیم صهیونیستی مقداری به تشکیلات استقلال دهد، گفت: البته با وجود کابینه به شدت راست دولت نتانیاهو، چندان امیدی نیست رژیم صهیونیستی قدمی در هیچ یک از این مسیرهای گفته شده بردارد.
این تحلیلگر مسائل اسرائیل با اشاره به مخالفتهای همیشگی گروههای مقاومت از نزدیکی رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین، عنوان کرد: همیشه گروههای مقاومت ارتباطات رژیم اشغالگر قدس و تشکیلات را به ضرر ملت فلسطین میبینند. ایده گروههای مقاومت این است که تشکیلات ارتباط خود را با اسرائیل قطع کند و با این رژیم اشغالگر هماهنگی امنیتی نداشته باشد. این گروهها با راهکار دو دولتی مخالف اند و از این نظر دقیقا نقطه مقابل تشکیلات به حساب میآیند.
انتهای پیام
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « پشت پرده تصمیم نتانیاهو برای حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید