پایگاه خبری گفتمان مهندسی به نقل از ایسنا: برخی از شهرداریهای استان قزوین در مدیریت بحران کوتاهی میکنند
ایسنا/قزوین مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین با بیان اینکه برخی از شهرداریهای استان قزوین در حوزه مأموریتهایی که به آنها محول شده کوتاهی میکنند، گفت: در راستای انجام وظایف مدیریت بحران شهرداریهای استان را ملزم کردیم که از تخلیه نخالههای ساختمانی که در خیلی از شهرها در بستر رودخانه انجام میشود، جلوگیری کنند و اگر مطلع شویم شهرداری کوتاهی کرده است به قوه قضاییه معرفی خواهد شد چراکه اولویت ما جان افراد است.
محمدرضا علیمی در گفتوگو با ایسنا در خصوص پیشبینیهای مدیریت بحران درباره بارشهای پاییزی، اظهار کرد: در آخرین جلسه ستاد مدیریت بحران استان قزوین که در همین هفته جاری برگزار شد و تمام دستگاههای اجرایی عضو این ستاد هستند، محوریت جلسه راهکارهای مقابله با بحران احتمالی بارشهای پاییزی بود.
این مسئول در ادامه بیان کرد: در این خصوص تقریباً ۲ سال است که تیمهای ویژهای تشکیل دادیم که از مدیریت بحران، آب منطقهای، شهرداریها و فرمانداریها در این تیم نماینده وجود دارد و به صورت منظم رودخانههای استان را بازدید و رصد میکنند. طبق قانون تمام بحثهای کنترلی مربوط به سیل در حوزه اختیارات آب منطقهای است اما مدیریت بحران ۲ سال است که تذکرات لازم را به شهرداریها، فرمانداریها و بخشداریها داده است.
وی افزود: با توجه به پیشبینیهایی که درباره وقوع بارشهای سیلآسا در پاییز وجود دارد، در جلسه ستاد مدیریت بحران آمادهباشهای لازم به همه دستگاههای امدادی و عملیاتی داده شده و شهرداریها که دستگاههای متولی در داخل شهرها هستند نیز باید در حوزه وظایف خود فعالیتهایی را انجام دهند که مدیریت بحران پیگیر انجام این اقدامات خواهد بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: تابستان سال گذشته بارندگیهایی تحت عنوان بارشهای مانسون اتفاق افتاد و به صورت تجمعی یک منطقه را دربرگرفت و در استان قزوین نیز روستای «توآباد» در شهرستان آوج را درگیر کرد اما خوشبختانه با توجه به اقداماتی که توسط مدیریت بحران صورت گرفت تلفاتی در سیل سال ۱۴۰۱ نداشتیم؛ در آن زمان به خاطر دارم که ما حتی به بخشدار اعلام کردیم سطلهای زباله سطح روستا را جمعآوری کنند تا با جریان آب به زیر پلها نرود و جلوی خروجی آب را نگیرد.
وی ادامه داد: به امید خدا امسال نیز پیگیر موارد مربوط به مدیریت بحران هستیم و از دستگاههای مربوطه گزارش میخواهیم اما طبیعتاً برخی دستگاهها مثل شهرداریها باید فعالتر عمل کنند چون شهردارها مدیر بحران شهری هستند که در آن مسئولیت دارند و فرماندارها نیز مدیر بحران شهرستان هستند و باید وظایف خود را طبق قوانینی که وجود دارد انجام دهند.
علیمی با اشاره به وظایف جهاد کشاورزی درباره اطلاعرسانی به کشاورزها برای جلوگیری از خسارت احتمالی، تصریح کرد: تقریباً ۲ سال است که با پیگیریهای مدیریت بحران، جهاد کشاورزی به وسیله یک سامانه پیامکی با کشاورزان در ارتباط است نه فقط در موضوع سیل بلکه مباحث مربوط به سرمازدگی و موضوعات این چنینی را به کشاورزان اطلاع میدهند تا کشاورز فرصت داشته باشد برای جلوگیری از خسارت احتمالی اقداماتی که نیاز است را انجام دهد.
اولویت مدیریت بحران جان افراد است
وی با اشاره به اینکه اولویت ما جان افراد است و همت میکنیم که بتوانیم هماستانیها را از خطر سیل حفظ کنیم، افزود: مدیریت بحران هم در قالب سیستم پیامکی هشدارها را به تمام مدیران دستگاههای اجرایی اعلام میکند و همین امر باعث میشود مدیران مکلف شوند که به زیرمجموعه خود در حوزههای مختلف اطلاعرسانیهای لازم را انجام دهند تا خسارتهای کمتری متوجه آن قشر شود.
این مسئول در ادامه با اشاره به سیلهایی که در سالهای ۹۸ و ۹۹ و ۱۴۰۰ در استان قزوین رخ داد، بیان کرد: هر سه سال هم متأسفانه تلفات داشتیم هم در منطقه الموت هم در منطقه آوج و آبگرم ولی از اواخر سال ۱۴۰۰ تا امروز که بنده در مدیریت بحران مشغول به کار شدم تلاش کردم که حداقل بتوانیم با اقدامات مدیریتی شرایط بحران را کنترل کنیم چون میدانید در مدت زمان کوتاه شاید نشود سازههای کنترل سیل ساخت ولی با اقدامات مدیریتی مانند اطلاعرسانی سریعتر و سپردن وظیفه به دهیاران، فرمانداران، بخشداران و دستگاههای اجرایی میشود خسارتها و تلفات را کاهش داد و همانطور که به سیل سال گذشته در روستای توآباد اشاره کردم ما تلفاتی نداشتیم درصورتی که اگر رصد کنید میبینید متأسفانه خیلی از استانها تلفات جانی داشتند.
وی تأکید کرد: به گفته کارشناسان آب منطقهای حجم آب سیلی که تابستان سال گذشته مناطقی از استان قزوین را درگیر کرد با حجم آب سیل سال ۹۸ برابری میکرد اما همانطور که گفتم تنها با اقدامات ساده مدیریتی که بیشتر در حوزههای اطلاعرسانی مثل جمع کردن خودروها از سطح روستاها بود ما جزو استانهایی بودیم که خسارتهای مالی چندانی هم نداشتیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین اظهار کرد: در راستای انجام وظایف خودمان از ابتدای سال تیمهایی دائم در حال انجام بازدید هستند حتی شهرداریهای استان را ملزم کردیم که از تخلیه نخالههای ساختمانی که در خیلی از شهرها در بستر رودخانه انجام میشود، جلوگیری کنند و اگر مطلع شویم شهرداری کوتاهی کرده است به قوه قضاییه معرفی خواهد شد چراکه اولویت ما جان افراد است.
علیمی در پایان با بیان اینکه برخی از شهرداریهای استان قزوین در حوزه مأموریتهایی که به آنها محول شده کوتاهی میکنند، گفت: همکاران ما در مدیریت بحران در حوزههای مختلف بازدیدهای مستمر دارند و گزارشها دائم برای فرماندارها در هر ۶ شهرستان استان قزوین ارسال میشود تا آنها باتوجه به وظیفهای که دارند پیگیری کنند. امیدوارم با اقداماتی که در حوزه پیشگیریها داشتیم اگر پیشبینیها محقق شد و بارندگی بیسابقه رخ داد بتوانیم با همکاری فرماندارها، بخشدارها، دهیاران و شهردارها در خدمت به مردم سربلند باشیم.
انتهای پیام
بروزترین اخبار صنعت ساختمان را در پایگاه خبری گفتمان مهندسی دنبال کنید.
لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « برخی از شهرداریهای استان قزوین در مدیریت بحران کوتاهی میکنند » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.
( جمسا – جامعه مهندسان ساختمان ایران)
دیدگاهتان را بنویسید